Παρασκευή 18 Οκτωβρίου 2024

Φαρμακευτικός Σύλλογος Έβρου: Δωρεάν self test για τον καρκίνο του παχέος εντέρου

Ξεκίνησε το πρόγραμμα για την πρόληψη του καρκίνου του παχέος εντέρου.
Τα άτομα που δικαιούνται να συμμετέχουν στο πρόγραμμα ανέρχονται στα 3.000.000. Σύμφωνα με την ενημέρωση του Υπουργείου Υγείας η ένταξη των ΑΜΚΑ των δικαιούχων γίνεται σταδιακά και ανά γεωγραφική περιοχή.
Ενημερωτικά μηνύματα έχουν ξεκινήσει να λαμβάνουν όσοι δικαιούχοι είναι εγγεγραμμένοι στην άυλη συνταγογράφηση, ενώ φυσικά το δωρεάν αυτοδιαγνωστικό test δικαιούνται και όσοι δεν έχουν ενεργοποιήσει την άυλη συνταγογράφηση, αρκεί να πληρούν το ηλικιακό κριτήριο των 50-69 ετών. Οι δικαιούχοι αυτοί που πληρούν τα κριτήρια θα ταυτοποιούνται στη σχετική Πλατφόρμα μέσω του ΑΜΚΑ τους.

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να απευθυνθείτε στους φαρμακοποιούς σας.

Τι περιλαμβάνει το πρόγραμμα

Περιλαμβάνει δωρεάν εξέταση με ειδικά τεστ αυτοδιαγνωστικού ελέγχου (self-test) που θα μπορούν οι πολίτες να προμηθεύονται από τα συνεργαζόμενα φαρμακεία, δωρεάν επίσκεψη σε συνεργαζόμενο γαστρεντερολόγο/ενδοσκόπο για κλινική αξιολόγηση σε περίπτωση κατά την οποία προκύψει θετικό αποτέλεσμα από την αυτοδιαγνωστική δοκιμασία (self-test).

Επιπλέον, ανάλογα με την κλινική αξιολόγηση, περιλαμβάνει δωρεάν διενέργεια διαγνωστικής κολονοσκόπησης, καθώς και δωρεάν εξέταση βιοψίας σε περίπτωση ευρημάτων, σύμφωνα πάντα με τις συστάσεις της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων Δημόσιας Υγείας (ΕΕΔΥ).

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email