Τρίτη 23 Απριλίου 2024

Φοιτητές Νοσηλευτικής Διδυμοτείχου: Δεν υπάρχουν καθηγητές να διδάξουν τα μαθήματά μας

Φοιτητές της Νοσηλευτικής Διδυμοτείχου καταγγέλλουν τεράστια κενά στο πρόγραμμα σπουδών λόγω έλλειψης καθηγητών.

Η Νοσηλευτική Διδυμοτείχου είναι παράρτημα της Νοσηλευτικής Θεσσαλονίκης που ανήκει στο Διεθνές Πανεπιστήμιο της Ελλάδος (ΔΙ.ΠΑ.Ε) το οποίο έχει έδρα στη Θεσσαλονίκη και τμήματα και παραρτήματα σε Θεσσαλονίκη, Σέρρες, Καβάλα, Δράμα, Κατερίνη, Κιλκίς, Διδυμότειχο

“Είμαστε φοιτητές του ΔΙ.ΠΑ.Ε, σπουδάζουμε νοσηλευτική στο παράρτημα του Διδυμοτείχου. Είμαστε στο τέταρτο έτος της σχολής και δεν υπάρχουν καθηγητές να μας διδάξουν τα μαθήματά μας” αναφέρουν μεταξύ άλλων διαμαρτυρόμενοι φοιτητές στα «Φοιτητικά Νέα».

Οι φοιτητές Νοσηλευτικής του Διεθνούς Πανεπιστημίου Ελλάδος, διαμαρτύρονται έντονα για την αποδόμηση του προγράμματος σπουδών τους.

Τα “Φοιτητικά Πάθη” των φοιτητών της Νοσηλευτικής Διδυμοτείχου

Καταγγέλλουν ότι διδάσκονται ελάχιστα μαθήματα σε σχέση με το πρόγραμμα σπουδών κι αυτό λόγω έλλειψης καθηγητών. Από τα 6 μαθήματα που θα έπρεπε να διδαχτούν, θα πραγματοποιηθούν μόνο 1 (θεωρία και εργαστήριο) και μισό! (μόνο ένα μέρος του εργαστηρίου).

Επίσης στα υπόλοιπα έτη τα μαθήματα είναι ως εξής:

Στο πρώτο έτος: 7 μαθήματα και θα διδαχτούν 4

Στο δεύτερο έτος: 8 μαθήματα και θα διδαχτούν 3,5 (θεωρία μαθήματος να υπολείπεται)

Στο τρίτο έτος: 10 μαθήματα και θα διδαχτούν 2,5 (θεωρία μαθήματος να υπολείπεται).

Δείτε ενδεικτικά την παρακάτω φωτογραφία: «Δεν μπορούμε να τελειώσουμε την σχολή μας, όχι από δική μας υπαιτιότητα, αλλά εξαιτίας οικονομικών συμφερόντων τρίτων, αφού έχουμε να διδαχθούμε συγκεκριμένα μαθήματα από το 2019 και ΑΚΟΜΗ περιμένουμε.programma_foititon.jpg

Σχετικά με το Τμήμα Νοσηλευτικής Διδυμοτείχου

Το Τμήμα Νοσηλευτικής λειτούργησε για πρώτη φορά το Ακαδημαϊκό έτος 2007-2008 (ΦΕΚ 99/τ.Α΄/10-05-2007) ως παράρτημα του Τ.Ε.Ι Καβάλας.
Με το αρ.87/13 Π.Δ.( ΦΕΚ 129/τ.Α΄/05-06-2013) το Τμήμα Νοσηλευτικής εντάσσεται στη Σχολή Επαγγελμάτων Υγείας και Πρόνοιας και το Τ.Ε.Ι. Καβάλας μετονομάζεται σε Τ.Ε.Ι. Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης.

Το Μάιο του 2019 με το νόμο 4610 (ΦΕΚ 70/τ.Α’/7-5-2019), το Τμήμα Νοσηλευτικής στο Διδυμότειχο εντάσσεται στη Σχολή Επιστημών Υγείας (ΣΕΥ) του ΔΙ.ΠΑ.Ε. ως Παράρτημα του Τμήματος Νοσηλευτικής Θεσσαλονίκης.

Πηγή: foititikanea.gr

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

◉ Διαβάστε ακόμη