Σάββατο 4 Μαΐου 2024

Φρικτός βασανισμός και θάνατος σκύλου στην Αλεξανδρούπολη (ΣΚΛΗΡΕΣ ΕΙΚΟΝΕΣ)

Σε άθλια κατάσταση και με ένα νεκρό, βρέθηκαν 4 κυνηγόσκυλα στην περιοχή της Μαίστρου του Δήμου Αλεξανδρούπολης. Οι εικόνες που αντίκρισε το προσωπικό του ΚΑΖ, πραγματικά ανατριχιαστικές, αφού το ένα το σκυλί βρέθηκε κρεμασμένο από το λουρί του βρίσκονταν φριχτό θάνατο, ενώ ακόμη ένα ήταν κλεισμένο σε κοτέτσι!

Αυτό έγινε γνωστό στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης από το προσωπικό του Καταφυγίου Αδέσποτων Ζώων  του Δήμου που όπως κατήγγειλαν «ενώ ήταν σε αναζήτηση κουταβιού, που αγνοούνταν απο την Μαΐστρο, δίπλα από την Εθνική οδό, εντόπισαν σε ανοιχτό χώρο γεμάτο σκουπίδια 4 κυνηγόσκυλα, το ενα κλεισμένο σε κοτέτσι,τα δυο δεμένα με πολύ κοντές αλυσίδες και το τελευταίο νεκρό, κρεμασμένο απο το σπιτάκι του. Κλήθηκε ο κτηνίατρος και η αστυνομία και ο ιδιοκτήτης του σκύλου οδηγήθηκε στο τμήμα. Θα ακολουθηθεί η νομική διαδικασία που προβλέπετα»

Μετά από λίγο η καταγγελία έφτασε στην Ειδική Γραμματεία για την Προστασία των Ζώων Συντροφιάς η οποία ανέφερε ότι ακολουθήθηκαν όλες οι νόμιμες διαδικασίες, ο κυνηγός συλλήφθηκε με τη διαδικασία του αυτοφώρου και σχηματίστηκε δικογραφία.

«Σήμερα η Ειδική Γραμματεία για την Προστασία των Ζώων Συντροφιάς δέχθηκε καταγγελία από το προσωπικό του Καταφυγίου Αδέσποτων Ζώων του Δήμου Αλεξανδρούπολης και την αρμόδια εντεταλμένη σύμβουλο του Δήμου, για τον φριχτό βασανισμό και το θάνατο ενός ζώου στην Αλεξανδρούπολη. Κανείς δεν έκλεισε τα μάτια μπροστά σ αυτό το φριχτό εγκλημα και προχώρησαν άμεσα σε κάθε αναγκαία ενέργεια για τη σύλληψη του δράστη. Το ζώο αυτό ανήκε σε κυνηγό. Ζούσε σε άθλιες συνθήκες μαζί με άλλα ζώα και αλυσοδεμένο με λιγότερο από μισό μέτρο αλυσίδα που οδήγησε στο φριχτό, αργό και βασανιστικό θάνατο του. Ακολουθήθηκαν όλες οι νόμιμες διαδικασίες, ο κυνηγός συλλήφθηκε με τη διαδικασία του αυτοφώρου και σχηματίστηκε δικογραφία.

Από πλευρά μας θεωρούμε ότι πρόκειται για βασανισμό και για εσκεμμένη πρόσκληση έντονου σωματικού πόνου ΚΑΙ εξάντλησης. Ένα ζώο που το μόνο λάθος ήταν πως ανήκε σε κυνηγό.

Ως Ειδική Γραμματέας για την Προστασία των Ζώων Συντροφιάς θέλω να δηλώσω ότι θα αγωνιστώ για να εξαληφθεί η κακοποίηση των χιλιάδων κυνηγετικών ζώων στη χώρα μας. Δεν θα υπάρξει κανένα ζώο κυνηγετικό χωρίς σήμανση, χωρίς στείρωση ή αποστολή δείγματος DNA. Δεν θα ξανακυνηγήσει κυνηγός χωρίς να έχει ζώο δηλωμένο στο όνομα του.

Η ασυδοσία και η κακοποίηση των κυνηγετικών σκύλων σε κάθε χωριό και πόλη αυτής της χώρας θα σταματήσει.

Ο νόμος είναι για όλους. Δεν θα επιτρέψω ούτε ένας κυνηγετικός σκύλος να είναι χωρίς σήμανση και καταγραφή ή να αποτελεί παράνομη μηχανή αναπαρωγής και αντικείμενο παράνομου εμπορίου. Οι έλεγχοι προς όλα τα κυνηγετικά σκυλιά θα είναι συνεχείς κι ασταμάτητοι.»

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email