Κυριακή 29 Σεπτεμβρίου 2024

«Φρόντισε ό,τι σε στηρίζει»: Δωρεάν προληπτικοί έλεγχοι για την φλεβική νόσο στο Β΄ΚΑΠΗ Αλεξανδρούπολης – Πρόληψη και αντιμετώπιση

Με τρόπο απλό και κατανοητό ο Αναπληρωτής Καθηγητής Αγγειοχειρουργικής του ΔΠΘ στο ΠΓΝΑ Στράτος Γεωργακαράκος, εξήγησε σε όλους όσοι θέλησαν να εξεταστούν δωρεάν στο χώρο του Β΄ΚΑΠΗ Αλεξανδρούπολης, τι είναι η φλεβική νόσος, πως εντοπίζεται και κυρίως πως αντιμετωπίζεται…

Ο Σύλλογος Σκελετικής Υγείας Πεταλούδα σε συνεργασία με τον Δήμο Αλεξανδρούπολης και το Εθνικό Διαδημοτικό Δίκτυο Υγιών Πόλεων διοργάνωσαν αυτήν την σημαντική δράση προληπτικού ελέγχου και ενημέρωσης για την χρόνια φλεβική νόσο.

Κύριος στόχος της δράσης ήταν η ενημέρωση γύρω από την χρόνια φλεβική νόσο, την πρόληψη και την αντιμετώπισή της καθώς στις δυτικές κοινωνίες φαίνεται να αφορά το 60% των γυναικών και το 40% των ανδρών. Η πρόσκληση στην δράση αφορούσε άτομα κάθε ηλικίας που ενδιαφέρονται να ενημερωθούν για ένα θέμα υγείας που μπορεί εύκολα να μετατραπεί σε πρόβλημα με σοβαρές επιπτώσεις.

Η φλεβική νόσος στα πόδια είναι ένα συχνό πρόβλημα, που είναι αισθητικά ενοχλητικό και απασχολεί συχνά τον γυναικείο πληθυσμό. Σε προχωρημένα στάδια μπορεί να γίνει και επικίνδυνο Οι κιρσοί και οι ευρυαγγείες που δημιουργούνται στα κάτω άκρα είναι τα πιο συχνά σημάδια της φλεβικής νόσου. Οι φλεβικές ατέλειες στα πόδια, συνήθως κινητοποιούν τους ασθενείς να αναζητήσουν θεραπεία για αισθητικούς λόγους. Η προσεκτική κλινική εξέταση στα σημεία εμφάνισής τους προσφέρει σημαντικά στοιχεία για το είδος και την βαρύτητα της φλεβικής νόσου. Στη συνηθισμένη τους μορφή οι φλεβικές παθήσεις δεν είναι επικίνδυνες. Σε περίπτωση που δεν διαγνωστούν και δεν θεραπευτούν έγκαιρα, είναι πολύ πιθανό ότι με τα χρόνια θα χειροτερέψουν και μπορεί να προκαλέσουν παρενέργειες και επιπλοκές.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

◉ Διαβάστε ακόμη