Πέμπτη 2 Μαΐου 2024

Φτάνουν στους Δήμους του Έβρου όλοι οι εκλογικοί σάκοι

Μέχρι το μεσημέρι θα έχουν παραδοθεί σε όλους τους δήμους του Έβρου οι εκλογικοί σάκοι με το υλικό των εκλογών της 21ης Μαΐου, το οποίο «έφυγε» σήμερα το πρωί από την αρμόδια Διεύθυνση της Περιφερειακής Ενότητας Έβρου, με οχήματα μεταφορικής εταιρείας που μίσθωσε η ΠΑΜΘ για τον σκοπό αυτό.

Η μεταφορά γίνεται με επίβλεψη συνοδού αρμόδιου υπαλλήλου. Την Τετάρτη παρελήφθησαν από τους δήμους και τα tablets που θα χρησιμοποιηθούν για την ασφαλή και άμεση μετάδοση των αποτελεσμάτων του κάθε εκλογικού τμήματος.

Την ίδια ώρα, οι δήμοι προχώρησαν ήδη στη μεταφορά κάλπης και παραβάν στα σημεία που θα λειτουργήσουν ως εκλογικά τμήματα σε χωριά, ενώ η παράδοση των εκλογικών τμημάτων που θα λειτουργήσουν μέσα σε σχολικές μονάδες, θα ολοκληρωθεί αύριο. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της ΕΡΤ Ορεστιάδας, η παράδοση των σάκων στους δικαστικούς αντιπροσώπους θα γίνεται από αύριο και θα συνεχιστεί και το Σάββατο, σε ωράρια που θα ορίσει ο κάθε δήμος.

Στον δήμο Ορεστιάδας η διαδικασία της παράδοσης του εκλογικού υλικού και των tablets θα ξεκινήσει από τις 9 το πρωί της Παρασκευής (19/05) μέχρι τις 10 το βράδυ και θα συνεχιστεί και το Σάββατο (20/05), από τις 8 το πρωί έως και την παράδοση του τελευταίου εκλογικού σάκου. Υπενθυμίζεται ότι οι εκλογείς του Έβρου θα ψηφίσουν σε 362 εκλογικά τμήματα που θα λειτουργήσουν, εκ των οποίων τα τρία θα είναι ετεροδημοτών.

Ανά δήμο, ο αριθμός των εκλογικών τμημάτων θα είναι: 134 στον δήμο Αλεξανδρούπολης, 100 στον δήμο Ορεστιάδας, 69 στον δήμο Διδυμότειχο, 47 στον δήμο Σουφλίου και 9 στη Σαμοθράκη.

ΠΗΓΗ: ΕΡΤ Ορεστιάδας

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email