Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024

Φυλάκιο Έβρου: «Έσπασαν» το αστυνομικό κλοιό και έφτασαν στην πύλη (video + photo)

Περισσότερα από 500 άτομα συγκεντρώθηκαν την Κυριακή το πρωί στο Φυλάκιο του Έβρου για να διαμαρτυρηθούν ενάντια στην επέκταση του ΚΥΤ – ΠΡΟΚΕΚΑ Φυλακίου. Στις 10 το πρωί άρχισαν να συγκεντρώνονται στην κεντρική πλατεία του χωριού όπου παρέστησαν και τοπικές αρχές και στη συνέχεια κατευθύνθηκαν προς τη δομή.

Στην κεντρική είσοδο του ΚΥΤ υπήρχαν αστυνομικές δυνάμεις όπου είχαν δημιουργήσει έναν κλοιό προκειμένου να αποτρέψουν την πρόσβαση των διαδηλωτών. Δεν ήταν αρκετός όμως για να τους σταματήσει και το πλήθος έφτασε στην πίσω είσοδο της δομής εκεί όπου γίνεται η επέκταση της και βρίσκονται τα μηχανήματα της αναδόχου εταιρείας τα οποία όμως σήμερα δεν έκαναν εργασίες.

Τα βίντεο είναι από τον Αγροτικό και Κτηνοτροφικό Σύλλογο Αλεξανδρούπολης και την Lizi Alexaki Vero

Φώναξαν συνθήματα κατά των πολιτικών και εξέφρασαν για ακόμα μία φορά την  κάθετη αντίθεσή τους σε οποιαδήποτε επέκταση αλλά και αύξησης χωρητικότητας του ΚΥΤ – ΠΡΟΚΕΚΑ. Ζητήσανε να επιστραφούν οι πινακίδες του αυτοκινήτου του Προέδρου Χρήστου Τυρμπάκη και το αίτημα έγινε δεκτό από τον Διοικητή του Αστυνομικού Τμήματος. Πριν ολοκληρώσουν την κινητοποίηση τραγούδησαν τον Εθνικό Ύμνο και δήλωσαν αποφασισμένοι να συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις ανανεώνοντας το ραντεβού όπως είπαν, κάθε δύο μέρες.  

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

◉ e-MALL: Αξίζει να δείτε ακόμη