Σάββατο 20 Απριλίου 2024

Φωτιά στην Εύβoια – Συγκλονίζει η γιαγιά Παναγιώτα από τις Γούβες: «Οι μνήμες δεν θα φύγουν ποτέ»

Για τις στιγμές αγωνίας που βίωσε στο πύρινο μέτωπο στις Γούβες μίλησε η 81χρονη γιαγιά Παναγιώτα Νουμίδη. Πρόκειται για τη γυναίκα η οποία απεικονίζεται σε μία φωτογραφία να κραυγάζει την ώρα που οι φλόγες είναι έτοιμες να σαρώσουν τα πάντα στο πέραμά τους. Μάλιστα το συγκεκριμένο στιγμιότυπο έγινε πρώτο θέμα στα μεγαλύτερα μέσα ενημέρωσης του κόσμου.

Μιλώντας στο Open TV η 81χρονη τόνισε πως  «φώναζα απελπισμένη, τον αγαπάω τον τόπο μου», αναφέρει και διηγείται τον πανικό που ένιωσε με τη φωτιά να κατακαίει ολόκληρη την περιοχή, τονίζοντας χαρακτηριστικά «έβλεπα τη λάβα να έρχεται καταπάνω μας και φώναζα “βοήθεια – καιγόμαστε”. Μαζεύτηκε ο κόσμος, όλοι. Πράγματι ήρθαν και βοηθήσανε όλοι».

«Ήρθαν τα παιδιά του χωριού με το νερό, με τα βυτία να μας σώσουν. Εγώ άρχισα να χάνω τις αισθήσεις μου. Δύο κοπέλες μου πρόσφεραν νερό και μου είπαν να κάνω υπομονή γιατί θα σβήσει η φωτιά. Όμως οι φλόγες έρχονταν καταπάνω μας», επεσήμανε ακόμη.

«Ανησυχούσα για τους γείτονες δίπλα, υπάρχουν σπίτια με παιδιά που απειλήθηκαν. Φοβόμουν μήπως είναι κάποιος μέσα. Οι μνήμες αυτές δεν θα φύγουν από μέσα μας», κατέληξε η 81χρονη.

Πηγή: protothema.gr

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

◉ Διαβάστε ακόμη