Κυριακή 19 Μαΐου 2024

Φωτιά στον Έβρο: Μεγάλη αναζωπύρωση – 112 για Δαδιά και Σουφλί

Για 13η μέρα μαίνεται η πυρκαγιά που καίει στον Έβρο, η μεγαλύτερη που έχει καταγραφεί από τις υπηρεσίες της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Αναζωπύρωση σημειώθηκε το πρωί της Τετάρτης σε δύσβατη δασική έκταση στον οικισμό Κοτρωνιά με την ένταση των ανέμων να αλλάζουν διαρκώς κατεύθυνση, ενώ το μέτωπο της φωτιάς αυτή τη στιγμή κινείται προς τα χωριά Γιαννούλη και Σιδηρώ.

Προειδοποιητικό μήνυμα του 112 εστάλη στους κατοίκους της Δαδιάς και του Σουφλίου το βράδυ της Τετάρτης ώστε να παραμείνουν σε ετοιμότητα λόγω της δασικής πυρκαγιάς που είναι σε εξέλιξη. Συγκεκριμένα το μήνυμα αναφέρει: « Σε εξέλιξη δασική πυρκαγιά στην περιοχή σας. Παραμείνετε σε ετοιμότητα. Ακολουθείτε τις οδηγίες των αρχών».

Οι κάτοικοι και των δύο χωριών είχαν ειδοποιηθεί το μεσημέρι της Τετάρτης με μήνυμα από το 112 να εκκενώσουν τις περιοχές τους προς Σουφλί και Μέγα Δέρειο αντίστοιχα.

Όλη τη διάρκεια της νύχτας επιχειρούσαν στην περιοχή 475 πυροσβέστες με 100 οχήματα, 16 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, ενώ με το πρώτο φως της ημέρας ξεκίνησαν τις ρίψεις νερού από αέρος 11 αεροπλάνα και 7 ελικόπτερα.

Δίπλα στο χωριό Δαδιά έχουν τοποθετηθεί δύο φουσκωτές δεξαμενές, όπου γεμίζουν με νερό και έρχονται τα ελικόπτερα για να ανεφοδιαστούν για να μπορέσουν να επιχειρήσουν το συντομότερο δυνατό στα πύρινα μέτωπα.

ΠΗΓΗ: ΕΡΤ

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

◉ Διαβάστε ακόμη