Δευτέρα 16 Σεπτεμβρίου 2024

“Φύση Μάνα Γη-Έμπνευση Χρώμα Δημιουργία”, έκθεση ζωγραφικής στο Νομαρχείο

 «Φύση Μάνα Γη ~ Έμπνευση Χρώμα Δημιουργία» έχει θεματογραφία η έκθεση ζωγραφικής των ζωγράφων Αρθούρου Βοσκανίδη και Σύρμως Μπαδάνη, τα εγκαίνια της οποίας θα πραγματοποιηθούν σήμερα Κυριακή 18 Αυγούστου, στις 8.30 μ.μ., στο Νομαρχείο Έβρου στην Αλεξανδρούπολη.

Η έκθεση θα λειτουργεί καθημερινά από τις 18 ως τις 27 Αυγούστου από τις 8μ.μ. μέχρι τις11μ.μ.


Τη βραδιά των εγκαινίων θα επενδύσουν μουσικά η Στέλλα Μαστρογιαννίδου, η Σοφία Χαλελίδου και Σοφία Ισακίδου.


Η πολιτιστική δράση διοργανώνεται από την ΕΠΟΦΕ | Ένωση Πολιτιστικών Φορέων Έβρου, με τη συνεργασία του Πολιτιστικού Μορφωτικού Συλλόγου ΠΑΛΑΓΙΑΣ «Ο Μέγας Αλέξανδρος» και του Πολιτιστικού Συλλόγου ΠΕΠΛΟΥ και τελεί υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης – Περιφερειακή Ενότητα Έβρου.

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ_ΓΑΡ_ΑΡΘ

Αρθούρος Βοσκανίδης
Ο Αρθούρος γεννήθηκε στο Ερεβάν Αρμενίας το 1969. Το 1992 ήρθε και εγκαταστάθηκε στην Αλεξανδρούπολη, όπου ζει μέχρι σήμερα με την οικογένεια του. Αγαπούσε την τέχνη από μικρός, μη γνωρίζοντας όμως το χάρισμα που του είχε προσφέρει η φύση. Ξεκίνησε πριν 15 χρόνια να αντιλαμβάνεται πως μέσω ενός έργου ανακαλύπτεις καλύτερα τον εσωτερικό σου κόσμο και έτσι ασχολήθηκε με αγάπη και το κάνει μέχρι σήμερα και επαγγελματικά, όπως λέει και ο ίδιος «τα χρώματα είναι η μαγεία της ζωής»! Έχει πραγματοποιήσει ατομικές εκθέσεις και έχει λάβει μέρος σε διαγωνισμό: Έκθεση ζωγραφικής στο Ιστορικό μουσείο Αλεξανδρούπολης, 2019. 1ο Πανελλήνιο Διαγωνισμό Εικαστικών Τεχνών GOLDEN PALETTE στην Αθήνα, 2022. Έκθεση ζωγραφικής στη Δημοτική βιβλιοθήκη Αλεξανδρούπολης, 2023. Έκθεση Ζωγραφικής στο Νομαρχείο Έβρου με θεματογραφία «Θαλασσογραφίες» 2023, μία διοργάνωση της Ε.ΠΟ.Φ.Ε.~ Ένωση Πολιτιστικών Φορέων Έβρου, υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης.

Σύρμω Μπαδάνη
Γεννήθηκε στις Φέρες το 1966. Από 3 ετών ζωγραφίζει παντού και με όλα τα διαθέσιμα υλικά! Η ζωγραφική είναι πάθος και ανάγκη εξωτερίκευσης συναισθημάτων. Στα δύσκολα χρόνια κατάθλιψης λειτούργησε ως ίαση. Έντονα χρώματα κατακλύζουν τις δημιουργίες της. Μεγάλωσε και έζησε στην Αθήνα ως 48 ετών και στη συνέχεια στην Αλεξανδρούπολη. Η πρώτη της ατομική έκθεση πραγματοποιήθηκε το 2017 στη Νέα Χηλή. Έχει συμμετάσχει σε ομαδική έκθεση στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Αλεξανδρούπολης, με θέμα την Ημέρα Γυναίκας το 2018 και ατομική στον ίδιο χώρο. Έχει πάρει μέρος σε 8 ομαδικές εκθέσεις στην Πάρο, την Κηφισιά και το Βοτανικό το 2020, 2021, 2022 και 2023. Με την ΕΠΟΦΕ το 2023 σε ατομική έκθεση. «Όλες οι εκθέσεις μου έχουν ως κύριο χαρακτηριστικό το… ΕΜΠΝΕΥΣΗ, ΧΡΩΜΑ, ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ» τονίζει η ζωγράφος!

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

◉ Διαβάστε ακόμη