Σάββατο 27 Απριλίου 2024

Χαρδαλιάς: Αυστηροποίηση μέτρων στις παιδικές κατασκηνώσεις

Μετά τα δεκάδες κρούσματα που εντοπίστηκαν σε παιδικές κατασκηνώσεις λίγες ημέρες μετά την έναρξη της λειτουργίας τους, η Επιτροπή Εμπειρογνωμόνων εισηγήθηκε τη λήψη αυστηρότερων μέτρων. Έτσι, ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων Νίκος Χαρδαλιάς ανακοίνωσε νέο πλαίσιο διενέργειας τεστ στις παιδικές κατασκηνώσεις.

Συγκεκριμένα, κατά την ενημέρωση από το υπουργείο Υγείας, ανακοινώθηκε ότι η είσοδο στην κατασκήνωση θα γίνεται πλέον με αρνητικό rapid test 48ωρών ή PCR test 72 ωρών και όχι με self test.

Στη συνέχεια, τα παιδιά θα υποβάλλονται σε self test κάθε εβδομάδα που βρίσκονται στην κατασκήνωση, ενώ οι μη εμβολιασμένοι εργαζόμενοι σε αυτήν θα υποβάλλονται σε δύο τεστ κάθε εβδομάδα, εκ των οποίων το ένα θα είναι self test και ένα rapid test.

Επιπλέον, δεν θα επιτρέπονται τα επισκεπτήρια, παρά μόνο σε έκτακτη ανάγκη ή στην περίπτωση αποχώρησης παιδιού από την κατασκήνωση.

Υπενθυμίζεται ότι στους δικαιούχους self test έχουν ενταχθεί από αυτήν την εβδομάδα και τα παιδιά από 5 έως 11 ετών. Η διάθεση self test γίνεται μέσω των φαρμακείων έως την Παρασκευή 16 Ιουλίου.

πηγή cnn.gr

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email