Παρασκευή 19 Απριλίου 2024

Χαρδαλιάς: Μερικό κλείσιμο χερσαίων συνόρων – Είσοδος μόνο σε Έλληνες από τις 7 το πρωί έως τις 11 το βράδυ

Ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας εξήγησε αναλυτικά τι θα ισχύει πλέον με τα χερσαία σύνορα της χώρας, καθώς, όπως τόνισε, οι μετακινήσεις επηρεάζουν σε μεγάλο βαθμό τη διασπορά της πανδημίας. Μεταξύ των νέων μέτρων και η επιβολή επταήμερης καραντίνας σε όσους εισέρχονται από την Κακαβιά.

Στην τακτική ενημέρωση της Παρασκευής για τις εξελίξεις αναφορικά με τον κορωνοϊό, ο Νίκος Χαρδαλιάς προχώρησε στην ανακοίνωση νέων μέτρων στα χερσαία σύνορα, έπειτα από τη χθεσινή ανακοίνωση του Στέλιου Πέτσα για το κλείσιμο της Κρυσταλλοπηγής.

Όπως τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, η είσοδος από τα χερσαία σύνορα θα επιτρέπεται μόνο σε Έλληνες πολίτες, από τις 7 το πρωί έως τις 11 το βράδυ, καθώς και στις μεταφορές (φορτηγά), καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας. 

Πιο αναλυτικά, ξεκαθάρισε πως τα στοιχεία των τελευταίων ημερών δείχνουν ότι το επιδημιολογικό φορτίο δεν έχει μειωθεί, και ως εκ τούτου θα ισχύουν τα εξής: 

  • Από τον Προμαχώνα η διέλευση από τις 7 το πρωί έως τις 11 το βράδυ.
  • Από την Κακαβιά, μόνο Έλληνες από τις 7 το πρωί, έως τις 11 το βράδυ. Οι εισερχόμενοι σε 7ήμερη καραντίνα.
  • Από Ευζώνους και Κήπους μόνο σε Έλληνες πολίτες, από τις 7 έως τις 11 το βράδυ.
  • Από Νυμφαίο, Ορμένιο μόνο Έλληνες πολίτες και για μεταφορές.
  • Η Κρυσταλοπηγή είναι ήδη από σήμερα κλειστή. 

Σημειώνεται πως για όλες τις ελεύσεις χρειάζεται αρνητικό τεστ, ενώ θα επιβάλλεται επιπλέον 7ήμερη καραντίνα σε όσους εισέρχονται από την Κακαβιά, λόγω του βαρύτατου επιδημιολογικού φορτίου στην Αλβανία.

Πηγή: reader.gr

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

◉ Διαβάστε ακόμη