Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024

Χαρδαλιάς: Παραμένουν τα SMS – Με κωδικό 6 στην εστίαση – Απελευθερώνονται οι διαδημοτικές

Έως την άρση της απαγόρευσης των υπερτοπικών μετακινήσεων θα διατηρηθεί η υποχρέωση αποστολής SMS για οποιαδήποτε μετακίνηση, όπως ανακοίνωσε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς. Από τη Δευτέρα 3 Μαΐου οι πολίτες θα μπορούν να μεταβαίνουν σε καταστήματα εστίασης και καφέ με τον κωδικό 6 στο 13033.

Από αύριο το πρωί επιτρέπονται οι διαδημοτικές μετακινήσεις εντός περιφερειακής ενότητας καθ’ όλη τη διάρκεια της εβδομάδας.

Τα καταστήματα εστίασης που ανοίγουν από τις 3 Μαΐου θα μπορούν να χρησιμοποιούν μόνο υπαίθριους χώρους, δεν θα επιτρέπεται η μουσική, ενώ θα κλείνουν το αργότερο στις 10.45 το βράδυ. Αύριο θα γίνουν διευκρινήσεις σχετικά με τους ΚΑΔ που θα ανοίξουν και για θέματα που αφορούν τους εργαζόμενους σε αυτά.

Ποιες περιοχές μπαίνουν και ποιες βγαίνουν από το «βαθύ κόκκινο»

Στο επίπεδο πολύ αυξημένου κινδύνου, «βαθύ κόκκινο» ανεβαίνουν και εντάσσονται ο δήμος Ξάνθης, και ο δήμος Ιάσμου Ροδόπης.

Από το «βαθύ κόκκινο» εξέρχονται η Ζάκυνθος, η Αργολίδα, η Κως, ο δήμος Πύδνας – Κολινδρού στην Πιερία, ο δήμος Γρεβενών, ο δήμος Καρδίτσας, οι Σπέτσες και η Κύθνος.

Τις τελευταίες τρεις ημέρες, παρατηρείται μείωση του ιικού φορτίου σε 46 από συνολικά 74 περιφερειακές ενότητες μεταξύ των οποίων βρίσκονται η Αττική, η Θεσσαλονίκη, η Κοζάνη και η Αχαΐα. Εννιά περιφερειακές ενότητες παραμένουν σταθερές, ενώ 19 παρουσιάζουν αύξηση πλέον του 5% και εκεί χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή. Πρόκειται για τις περιφερειακές ενότητες Μήλου, Φλώρινας, Λέσβου, Πάρου, Θήρας, Θεσπρωτίας, Ιωαννίνων, Άρτας, Καλύμνου, Ημαθίας, Φθιώτιδας, Κεφαλληνίας Εύβοιας, Ξάνθης, Πρέβεζας, Χανίων, Ρεθύμνου, Δράμας και Τρικάλων.

Πηγή: skai.gr

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

◉ e-MALL: Αξίζει να δείτε ακόμη