Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024

Χατζηκωνσταντίνου: «Ποιος τους είπε ότι η Δυτική χερσαία ζώνη δεν προορίζεται για λιμενική χρήση;»

Ανατροπή προκάλεσε η σημερινή τοποθέτηση του Διευθύνοντος Συμβούλου του ΟΛΑ Κώστα Χατζηκωνσταντίνου στην έντονη συζήτηση που διαρκεί στο Δημοτικό Συμβούλιο της Αλεξανδρούπολης για την διεκδίκηση της Δυτικής Χερσαίας Ζώνης του Λιμανιού από τους Ναυτοπροσκόπους μέχρι τον Άγιο Εύπλου.

Ο κ. Χατζηκωνσταντίνου, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό Status 94.2 και στον Σταύρο Αποστολίδη, διευκρίνισε ότι η εγκύκλιος του Υπουργείου Ναυτιλίας που προτρέπει τους Λιμενικούς Οργανισμούς να παραχωρούν στους Δήμους εκτάσεις που δεν προορίζονται για λιμενικές χρήσεις, δεν αφορά την Αλεξανδρούπολη, αφού στο Business Plan του λιμανιού προβλέπεται εκεί η κατασκευή μαρίνας σκαφών αναψυχής.

Ο κ. Χατζηκωνσταντίνου αποκάλυψε επίσης ότι είχε εγκαίρως ενημερώσει, όχι μόνον τον Δήμαρχο, αλλά όλες τις Δημοτικές παρατάξεις που ανταποκρίθηκαν για τα σχέδια του Οργανισμού στην Δυτική χερσαία ζώνη και είχε προτείνει να προκηρυχθεί με την συμμετοχή του Δήμου ένας διεθνής αρχιτεκτονικός διαγωνισμός για την συνολική αξιοποίηση της περιοχής, χωρίς όμως να εκδηλωθεί ενδιαφέρον από κανέναν.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος του ΟΛΑ αποκάλυψε επίσης ότι όλα τα προαναφερόμενα, τα συμπεριέλαβε στην απαντητική επιστολή που έστειλε στον Δήμαρχο, μια εβδομάδα μετά την επιστολή που επικαλέστηκε ο Δήμαρχος προς τον ΟΛΑ.

Ακούστε ολόκληρη την συνέντευξη που έδωσε στον Status 94.2:

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

◉ e-MALL: Αξίζει να δείτε ακόμη