Τρίτη 23 Απριλίου 2024

Χειμερινοί Ολυμπιακοί Αγώνες: Η είσοδος της Ελλάδας στην Τελετή Έναρξης (video)

Η Ελλάδα έκανε παραδοσιακά πρώτη την είσοδό της στη «Φωλιά του Πουλιού», προκαλώντας χειροκροτήματα, η Τουρκία ήταν δεύτερη, ακολουθούμενη από τη Μάλτα, με την οικοδέσποινα Κίνα να έρχεται τελευταία και να προκαλεί φωνές από το πλήθος του γηπέδου.

 Η τελετή στο μερικώς γεμάτο εθνικό στάδιο του Πεκίνου ή «Φωλιά του πουλιού» – το σκηνικό της θριαμβευτικής έναρξης των Θερινών Αγώνων του Πεκίνου το 2008 – ήταν γεμάτη εικόνες πάγου και χιονιού, με τη δήλωση του Σι να «ακολουθείται» από «σκέιτερ» με κόκκινες στολές να γλιστρούν στον εικονικό πάγο.

Μία τελετή έναρξης που πραγματοποιήθηκε την πρώτη μέρα της Άνοιξης σύμφωνα με το κινεζικό ημερολόγιο.

Ξεκίνησε με μια παράσταση από χορευτές που κουνούσαν λαμπερά πράσινα μεγάλα κοτσάνια με σκοπό να μεταδώσουν τη ζωτικότητα της εποχής, ακολουθούμενη από μια έκρηξη λευκών και πράσινων πυροτεχνημάτων που έγραφαν τη λέξη «Άνοιξη».

Μετά από αυτό, η κινεζική σημαία πέρασε από 56 άτομα που αντιπροσώπευαν τις διαφορετικές εθνοτικές ομάδες της Κίνας, πριν υψωθεί η σημαία και ερμηνευτεί ο εθνικός ύμνος.

Σε έναν τρισδιάστατο κύβο που μοιάζει με κομμάτι πάγου, εικόνες από καθέναν από τους προηγούμενους 23 Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες χαράχτηκαν με λέιζερ. Το κομμάτι πάγου στη συνέχεια «έσπασε» από παίκτες του χόκεϊ επί πάγου, δίνοντας τη δυνατότητα στους Ολυμπιακούς κύκλους να αναδυθούν.

Ακολούθησε η καθιερωμένη «παρέλαση των εθνών», με την Ελλάδα να κάνει παραδοσιακά πρώτη την είσοδό της στη «Φωλιά του Πουλιού», προκαλώντας χειροκροτήματα, η Τουρκία ήταν δεύτερη, ακολουθούμενη από τη Μάλτα, με την οικοδέσποινα Κίνα να έρχεται τελευταία και να προκαλεί φωνές από το πλήθος του γηπέδου.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email