Πέμπτη 19 Σεπτεμβρίου 2024

Χιλιάδες Τούρκοι επισκέπτες στο τελωνείο των Κήπων – Για πολυήμερες διακοπές στην Ελλάδα

Χιλιάδες είναι οι τούρκοι τουρίστες που επισκέπτονται αυτές τις ημέρες ελληνικούς προορισμούς στη βόρεια Ελλάδα. 

Η Αλεξανδρούπολη, η Καβάλα, η Θάσος, η Σαμοθράκη και η Θεσσαλονίκη είναι μερικοί από τους αγαπημένους τους προορισμούς. 

Το γεγονός ότι στην γειτονική Τουρκία μαζί με την θρησκευτική αργία (μπαϊράμι) ο πρόεδρος Ερντογάν πρόσθεσε επιπλέον δύο μέρες αργίας στις εργάσιμες, δημιούργησε ανάπαυλα και διακοπές διάρκειας εννέα ημερών, τις οποίες εκμεταλλεύονται οι Τούρκοι πολίτες για να επισκεφθούν την Ελλάδα. 

Για άλλη μία φορά είναι συγκεντρωμένοι χιλιάδες τούρκοι στο τελωνείο των Κήπων από εχθές Παρασκευή που ξεκίνησαν οι διακοπές τους και με ώρες αναμονής για την είσοδο τους στην χώρα μας.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Μανώλη Κωστίδη στον Σκάι, πρόκειται για Τούρκους οι οποίοι ανήκουν στα μεσαία και υψηλά κοινωνικά στρώματα. 

Το κόστος για την έκδοση της βίζας είναι στα 110 € το άτομο και αυτό από μόνο του αποτελεί ένα ισχυρό φίλτρο για τα οικονομικά στρώματα των τούρκων πολιτών που μπορούν να επισκεφθούν την Ελλάδα. 

Παρόλαυτα, σύμφωνα με το ίδιο ρεπορτάζ, οι Τούρκοι πολίτες θεωρούν ότι στην Ελλάδα είναι οικονομικότερες οι διακοπές, είτε συγκριτικά με άλλες χώρες, είτε ακόμα και με τους τουριστικούς προορισμούς της Τουρκίας όπως είναι τα παράλια της Μικράς Ασίας. 

Δείτε όσα ανέφερε ο Μανώλης Κωστίδης στην εκπομπή του Γιώργου Αυτιά:

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

◉ Διαβάστε ακόμη