Πέμπτη 2 Μαΐου 2024

Χιόνισε στα ορεινά της Θράκης – με δυσκολία η κυκλοφορία (photo)

Όπως ήταν αναμενόμενο, τα χιόνια έκαναν την εμφάνισή τους στα ορεινά της Θράκης. Από τις βραδινές ώρες άρχισαν να πέφτουν οι πρώτες νιφάδες στο νομό της Ξάνθης και σε υψόμετρο άνω των 250 μέτρων στην περιοχή της Σταυρούπολης και της Μύκης. Σύμφωνα με το xanthinews.gr, μηχανήματα της Π.Ε. Ξάνθης και των Δήμων Ξάνθης και Μύκης επιχειρούν για να μην υπάρχουν προβλήματα στις μετακινήσεις. Το ύψος του χιονιού φτάνει σε πολλές περιπτώσεις τα 15 εκατοστά. Η εικόνα που παρουσιάζουν τα ποτάμια (Νέστος και Κόσυνθος) μετά τις έντονες βροχοπτώσεις είναι ελεγχόμενη.

Φωτογραφίες από xanthinews.gr

Και στην Ροδόπη όμως, στην ορεινή περιοχή της Νυμφαίας όλα ντύθηκαν στα λευκά. Χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή για όσους κινούνται στην περιοχή. Αυτό δείχνει και η εικόνα της ομάδας στο fb “Καιρικά Νέα Θράκης».

Φωτογραφίες από “Καιρικά Νέα Θράκης”

Όσον αφορά τον Έβρο, σύμφωνα με τον Διαχειριστή του «Καιρικά Νέα Θράκης» Κωνσταντίνο Ζάρα, ο Έβρος δεν θα έβλεπε χιόνια σε αυτήν την κακοκαιρία και αυτό γιατί «η θέση της αποκομμένης ψυχρής λίμνης, ήταν αρκετά δυτικά αρχικά και στη συνέχεια βρέθηκε στην κεντρική χώρα, με αποτέλεσμα να μην ευνοηθεί καθόλου από κάθοδο ψυχρών αερίων μαζών η περιοχή του Έβρου. Για το λόγο αυτό είμασταν εξαρχής ξεκάθαροι ότι ο Έβρος δε θα έβλεπε χιόνια σε αυτή την κακοκαιρία.»

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email