Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024

«Χρήση κρατικής ισχύος» κατά των Ελλήνων της Πόλης ζητάει από την Τουρκία ο ψευτομουφτής Ξάνθης

Ακόμη πιο προκλητικός απέναντι στην Ελλάδα, ο ψευτομουφτής Ξάνθης Αχμέτ Μετέ, που όχι μόνο κατήγγειλε καταπάτηση των δικαιωμάτων της… «τουρκικής μειονότητας» αλλά ζήτησε από την Τουρκία «χρήση κρατικής ισχύος» κατά των Ελλήνων της Πόλης, δηλαδή νέο πογκρόμ!

Ο ψευτομουφτής, όργανο της προπαγάνδας της Άγκυρας στη Θράκη, έδωσε συνέντευξη σε τουρκικό Μέσο και στον ανταποκριτή του ΑΑ και προέβη σε πρωτοφανή ψέματα, προκειμένου να πείσει για το πόσο άσχημα περνάνε οι μουσουλμάνοι στην Ελλάδα, επιχειρώντας να δυναμιτίσει το κλίμα!

«Οι άνθρωποι που βρίσκονται επικεφαλής της μουσουλμανικής τουρκικής μειονότητας στη Δυτική Θράκη απειλούνται και προσβάλλονται, και εμείς οδηγηθήκαμε στο δικαστήριο ενώπιον του λαού μας» δήλωσε, ενώ χαρακτηριστικά είπε ότι η «τουρκική μειονότητα» στη Δυτική Θράκη «χάνει αίμα» από τη μετα-οθωμανική εποχή και ότι η εγκύκλιος που εξέδωσαν οι ελληνικές αρχές για τη διδασκαλία των μαθητών μειονοτήτων στα σχολεία τους κατά την προσευχή της Παρασκευής είναι το τελευταίο παράδειγμα αυτού.

Αναφέρθηκε και στον διακαή πόθο της Άγκυρας, που δεν είναι άλλος από το να εκλέγει «ο λαός» τους μουφτήδες, δηλαδή να εκλέγονται οι εκλεκτοί που θα υποδεικνύει το τουρκικό προξενείο.

Υπενθυμίζοντας ότι έμειναν σε αυτά τα εδάφη, δηλαδή στη Θράκη, όπως η ελληνική μειονότητα έμεινε στην Κωνσταντινούπολη σύμφωνα με τη Συνθήκη της Λωζάνης, ο Μέτε είπε:

«Η αρχή της αμοιβαιότητας πρέπει να εφαρμοστεί. Η Τουρκία πρέπει να χρησιμοποιήσει την κρατική εξουσία για να πάρει τα δικαιώματα που μας αφαιρούνται από τους χριστιανούς εκεί και να τους δώσει τα δικαιώματα που μας δίνονται βάσει αμοιβαιότητας, ώστε να κρατηθούμε εδώ. Κρατάμε όσο μπορούμε, αλλά δεν μπορούμε να πολεμήσουμε τα κράτη. Δεν μπορώ να ασχοληθώ με την αστυνομία όταν έρθει και με σταματήσει. Είμαστε ακόμη αποφασισμένοι να προστατέψουμε το τελευταίο μας προπύργιο, τα τζαμιά μας, αλλά τα σημεία που μπορούμε να αντέξουμε είναι σίγουρα»!

Λέγοντας ότι πρέπει να σκεφτούν το μέλλον των εγγονιών τους και να πράξουν ανάλογα, ο Μετέ πρόσθεσε ότι θα συνεχίσουν τον… νόμιμο αγώνα τους μέχρι τέλους, χωρίς να θέσουν σε κίνδυνο την ενότητα και την αλληλεγγύη τους ενάντια σε κινήσεις που θα διχάσουν την κοινωνία!

«Υπάρχει μια τουρκικότητα στη Δυτική Θράκη. Ο τρόπος για να διατηρηθεί αυτή η τουρκικότητα είναι να το γνωρίζετε, να το υποστηρίζετε και να το συζητάτε. Θέλω να το πω σε όλους εκείνους που λένε είμαι Τούρκος. Θέλω να το πω σε αυτούς που λένε είμαι μουσουλμάνος. Υπάρχει προσευχή, αλλά όλα αυτά απειλούνται. Ανεξάρτητα από την ελευθερία της θρησκείας ή των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, η προσευχή αποσιωπάται, γίνονται εργασίες για την κατεδάφιση του τζαμιού, μερικές φορές γίνονται επισκευές και δεν επιτρέπεται, το τζαμί αναμένεται να πέσει εδώ και χρόνια. Το διοικητικό συμβούλιο απειλεί λέγοντας: «Πρέπει να συνεργαστείτε με το κράτος για να χτίσετε το τζαμί»….».

Πηγή: newbreak.gr

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

◉ e-MALL: Αξίζει να δείτε ακόμη