Παρασκευή 26 Απριλίου 2024

Χρονιά ρεκόρ για το αεροδρόμιο Αλεξανδρούπολης

Για χρονιά ρεκόρ έκανε λόγο για το αεροδρόμιο Αλεξανδρούπολης ο αερολιμενάρχης Στέλιος Ζαντανίδης μιλώντας στον «Χ» για την κίνηση της θερινής περιόδου στο αεροδρόμιο της γειτονικής πόλης. Η μεγάλη κίνηση στο αεροδρόμιο αποτυπώνεται όπως υποστηρίζει στο γεγονός ότι στα τόσα χρόνια λειτουργίας του αεροδρομίου δεν έχει καταγραφεί «τόσο μεγάλη κίνηση αεροσκαφών και επιβατών».

Η θερινή περίοδος ξεκινάει για το αεροδρόμιο από τον Ιούνιο έως το τέλος Αυγούστου και κατά αυτό το διάστημα όπως σημείωσε «η φετινή περίοδος έχει ξεπεράσει τα επίπεδα του 2019 που ήταν μια χρονιά κορωνίδα για τον τουρισμό στη χώρα μας. Η Αλεξανδρούπολη είναι περίπου 12% πάνω από το 2019 σε επιβατική κίνηση, ποσοστό που οφείλεται κατά κύριο λόγο στην εσωτερική κίνηση που έχει ο αερολιμένας  και στα δρομολόγια εσωτερικού».

Σημαντικό ρόλο έπαιξε το δρομολόγιο Αλεξανδρούπολη-Ηράκλειο

Πέρσι είχαν πραγματοποιηθεί δρομολόγια προς το Ηράκλειο της Κρήτης και συνεχίστηκαν και φέτος από τις 24 Ιουνίου έως τις 28 Αυγούστου. Όπως πληροφόρησε ο κος Ζαντανίδης «περίπου 5.500 επιβάτες ήταν αυτοί που χρησιμοποίησαν το συγκεκριμένο δρομολόγιο και είχε πολύ μεγάλη επιτυχία. Από την αύξηση του 12% που είχαμε σε επιβάτες σε σχέση με το 2019, το 6% οφείλεται στις πτήσεις του Ηρακλείου».

Μέσα στο καλοκαίρι πραγματοποιήθηκε πτήση charter από το Παρίσι στην Αλεξανδρούπολη φέρνοντας στη Θράκη 850 Γαλλοεβραίους που τόνωσαν τουριστικά την περιοχή. Επί του θέματος ο αερολιμενάρχης σημείωσε ότι η πτήση χρησιμοποιήθηκε και από περίπου 120 άτομα της περιοχής για ταξίδι στο Παρίσι και θεωρείται «απολύτως επιτυχημένη πτήση». 

Η πτήση charter από τη Γαλλία έχει να κάνει και με την πρόσφατη εγκατάσταση των αποθηκών, δεξαμενών, παροχής αεροπορικού καυσίμου τύπου JET A1 στον Κρατικό Αερολιμένα Αλεξανδρούπολης «Δημόκριτος». Η εγκατάσταση αφορά την τοποθέτηση εγκιβωτισμένων δεξαμενών αεροπορικού καυσίμου JET A1 εντός ISO Container, χωρητικότητας έως 60 κυβικά μέτρα (m3). 

Το τι σημαίνει η αποθήκευση τέτοιων καυσίμων σε ένα αεροδρόμιο όπως της Αλεξανδρούπολης, ο κος Ζαντανίδης εξήγησε ότι αποτελεί ένα πλεονέκτημα για όλα τα αεροδρόμια «γιατί είναι το καύσιμο που παίρνουν τα μεγάλα αεροσκάφη και έτσι το αεροδρόμιο μπορεί να δεχθεί πτήση από οπουδήποτε. Δηλαδή να δεχθεί πτήσεις charter από πολλά μέρη και τα συγκεκριμένα μεγάλα αεροσκάφη θα μπορούν να εφοδιαστούν από το αεροδρόμιο της Αλεξανδρούπολης» και συμπλήρωσε ότι «εάν δεν έχεις αποθήκες καυσίμων δεν μπορείς να δεχτείς πτήσεις charter».

ΠΗΓΗ: xronos.gr

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email