Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024

Χρυσοχοΐδης: Και ο Έβρος στην ατζέντα της συνάντησης του με τον Υπουργό Εσωτερικών της Βουλγαρίας

Ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, συναντήθηκε χθες 2 Οκτωβρίου, με τον Βούλγαρο Υπουργό Εσωτερικών Hristo Terziyski.

Αντικείμενο της συνάντησης ήταν η αντιμετώπιση των παράνομων μεταναστευτικών ροών, ο χειρισμός της πανδημίας στα σύνορα και η καταπολέμηση του οργανωμένου εγκλήματος.

Οι δύο υπουργοί συμφώνησαν στην επέκταση της συνεργασίας στον τομέα των συνόρων, με επιπλέον κοινές περιπολίες και ενισχύοντας τις αστυνομικές δυνάμεις με νέα στελέχη.

Ο κος Χρυσοχοΐδης τόνισε ότι τις τελευταίες δεκαετίες, οι δύο χώρες έχουν αναπτύξει πολύ εποικοδομητική σχέση, εδραιώνοντας σταθερότητα στην περιοχή των Βαλκανίων, κάτι που πρέπει να συνεχιστεί προκειμένου να διαφυλαχθεί η ασφάλεια και η ειρήνη στα σύνορα των δύο χωρών, τα οποία αποτελούν και σύνορα της Ευρώπης.

Ο Έλληνας υπουργός είπε ότι το 2021 θα προστεθούν 1000 νέοι αστυνομικοί στον Έβρο και στην ευρύτερη περιοχή της Θράκης, ενώ τόνισε τη σημασία του νέου φράχτη και του εξελιγμένου συστήματος ηλεκτρονικής παρακολούθησης.

Από την πλευρά του, ο κος Terziyski σημείωσε ότι η συνεργασία των δύο χωρών βρίσκεται σε υψηλό επίπεδο, ενώ η χώρα του προτίθεται να συμβάλλει περαιτέρω στους ελέγχους των συνόρων και να συνεχίσει τις κοινές περιπολίες με Έλληνες αστυνομικούς και κλιμάκια της Frontex, κάτι που ήδη έχει αποφέρει θετικά αποτελέσματα κατά το πρώτο εξάμηνο του 2020.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

◉ e-MALL: Αξίζει να δείτε ακόμη