Δευτέρα 20 Μαΐου 2024

Χρυσό Βραβείο για την υπηρεσία Αιμοδοσίας του Νοσοκομείου Κομοτηνής και τους e-αιμοδότες

Η Νοσοκομειακή Υπηρεσία Αιμοδοσίας: e-Αιμοδότες-Σύστημα πληροφόρησης και άμεσης ειδοποίησης αναγκών  αιμοδοσίας, του  Σισμανόγλειου  Νοσοκομείου Κομοτηνής, είναι η υπηρεσία που βραβεύθηκε με το χρυσό βραβείο, στο πλαίσιο της τελετής απονομής βραβείων Healthcare Business Awards 2023.

Ο θεσμός που επιβραβεύει τις βέλτιστες πρακτικές επιχειρηματικότητας, καινοτομίας και κοινωνικής προσφοράς στον κλάδο της Υγείας, διοργανώθηκε για 8 η χρονιά.

Περισσότεροι από 400 εκπρόσωποι της φαρμακευτικής αγοράς, της Ακαδημαϊκής και επιστημονικής κοινότητας, κοινωφελών οργανισμών και συλλόγων ασθενών, συγκεντρώθηκαν στο ξενοδοχείο InterContinental στην Αθήνα  την περασμένη Δευτέρα.

Το βραβείο παρέλαβε κατά την τελετή η Συντονίστρια Διευθύντρια της Νοσοκομειακής Υπηρεσίας Αιμοδοσίας Κομοτηνής  Μαριάνα Ανδρεάδου, η οποία στο χαιρετισμό της δήλωσε πως, «Η συνεργασία με το e-Αιμοδότες, ξεκίνησε τον Ιανουάριο 2021. Η καινοτόμα αυτή εφαρμογή, που προτάθηκε πιλοτικά στην Υπηρεσία Αιμοδοσίας του Νοσοκομείου Κομοτηνής, υιοθετήθηκε από αυτή και την διοίκηση και κατάφερε να μετατρέψει την πανδημία, εν μέσω της οποίας δημιουργήθηκε, σε πανσπερμία χαμόγελου, προσφοράς ζωής και αλληλεγγύης».

Υπενθυμίζεται πως το πληροφοριακό σύστημα e-Αιμοδότες, ήταν εργασία μαθητών  της Δευτέρας Λυκείου του Γενικού Λυκείου  το έτος 2021, που πλέον έχει τη μορφή της Μη Κερδοσκοπικής Οργάνωσης.  

ΠΗΓΗ: ΕΡΤ Κομοτηνής

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

◉ Διαβάστε ακόμη