Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024

Χρυσό στη Ντόχα και έφυγε για Τόκιο ο συγκλονιστικός Πετρούνιας!

Σιγά που θα έλειπε ο μεγάλος Λευτέρης Πετρούνιας από τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο.

Ο Ελληνας πρωταθλητής ήταν απίστευτος στον τελικό των κρίκων στο Παγκόσμιο Κύπελλο της Ντόχα, πήρε το χρυσό μετάλλιο, βαθμολογήθηκε με 15.500 βαθμούς και έκανε το θαύμα του παίρνοντας το εισιτήριο για τους Ολυμπιακούς προκειμένου να προασπίσει τον τίτλο που είχε κατακτήσει στο Ρίο το 2016.

Το τέλειο πρόγραμμα του Πετρούνια

Το πρόγραμμα του Λευτέρη Πετρούνια δεν άγγιξε, αλλά ήταν τέλειο! Ο αγώνας του ήταν καταπληκτικός και το πρόγραμμά του αλάνθαστο. Η έξοδός του ήταν υποδειγματική καθώς «καρφώθηκε» στο έδαφος… αναγκάζοντας τους κριτές να τον βαθμολογήσουν με 15.500 κι ενώ κανείς άλλος απ’ τους συναθλητές του δεν είχε ξεπεράσει τους 15.000 βαθμούς στον αγώνα. Το έργο του «άρχοντα των κρίκων» ήταν εξαιρετικά δύσκολο καθώς όχι μόνο έπρεπε να νικήσει στην Ντόχα αλλά και να υπερβεί τους 15.334 βαθμούς. Και πέτυχε τον στόχο του και με το παραπάνω σε μια χρονιά εξαιρετικά δύσκολη. Δεύτερος στον τελικό ήταν ο Βραζιλιάνος Αρτούρ Ζανέτι με 14.933 βαθμούς και τρίτος ο Ιρανός Μαχντί Αχμάντ Κοχάνι με 14.800 βαθμούς.

Ο σπουδαίος Ελληνας αθλητής έχει αναδειχθεί χρυσός ολυμπιονίκης το 2016, πέντε φορές παγκόσμιος πρωταθλητής και άλλες πέντε φορές πρωταθλητής Ευρώπης! Και πλέον, σε λίγες εβδομάδες θα δώσει το παρών στο Τόκιο με στόχο ένα ακόμη χρυσό μετάλλιο. Η παρουσία του εκεί τον καθιστά ήδη φαβορί καθώς όταν δεν αντιμετωπίζει προβλήματα τραυματισμών είναι ανίκητος και κυρίαρχος στους κρίκους.

Ο σπουδαίος Ελληνας αθλητής έκανε απίστευτη προσπάθεια στην Ντόχα και με 15,500 βαθμούς τερμάτισε πρώτος και πήρε το εισιτήριο για το Τόκιο
Σιγά που θα έλειπε ο μεγάλος Λευτέρης Πετρούνιας από τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο. Ο Ελληνας πρωταθλητής ήταν απίστευτος στον τελικό των κρίκων στο Παγκόσμιο Κύπελλο της Ντόχα, πήρε το χρυσό μετάλλιο, βαθμολογήθηκε με 15.500 βαθμούς και έκανε το θαύμα του παίρνοντας το εισιτήριο για τους Ολυμπιακούς προκειμένου να προασπίσει τον τίτλο που είχε κατακτήσει στο Ρίο το 2016

Η συγκίνηση του Πετρούνια

Κατά την ανάκρουση του εθνικού ύμνου ο Λευτέρης Πετρούνιας περήφανος αλλά και φανερά συγκινημένος μετά από την ένταση και την αγωνία του μεγάλου αγώνα λύγισε και δάκρυσε.

Η τελική κατάταξη

  1. Λευτέρης Πετρούνιας (Ελλάδα) 15.500
  2. Αρτούρ Ζανέτι (Βραζιλία) 14.933
  3. Μαχντί Αχμάντ Κοχάνι (Ιράν) 14.800
  4. Ιμπραΐμ Τσόλακ (Τουρκία) 14.766
  5. Κάιο Σόουζα (Βραζιλία) 14.566
  6. Ίγκορ Ραντιβίλοφ (Ουκρανία) 14.533
  7. Αλί Ζαχράν (Αίγυπτος) 14.333
  8. Αχμέτ Οντέρ (Τουρκία) 14.200

Πηγή: ethnos.gr

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

◉ e-MALL: Αξίζει να δείτε ακόμη