Σάββατο 18 Μαΐου 2024

«Χτένισε» την περιοχή για φόλες ο Κίκο μετά τον θάνατο δύο σκυλιών στην Αλεξανδρούπολη

O ειδικά εκπαιδευμένος σκύλος της Ομάδα Ανίχνευσης του WWF Ελλάς, Κίκο, “χτένισε” την περιοχή της Αγίας Κυριακής, για φόλες το πρωί της Κυριακής. Αυτό συνέβη μετά από τα δύο τελευταία περιστατικά θανάτωσης σκύλων με φόλα. Συγκεκριμένα, δύο γνωστά αδέσποτα η Μπουμπού και ο Μαυρούλης είχαν δηλητηριαστεί από φόλα στη συγκεκριμένη περιοχή.

Μία φιλόζωη, κάτοικος της περιοχής, βρήκε την Μπουμπού, κοντά 10 ετών, το πρωί του Σαββάτου ακόμα ζωντανή, όμως είχε σπασμούς και έκανε εμετούς. Την μετέφεραν αμέσως σε κτηνιατρείο, μπήκε στο οξυγόνο, ήταν όμως αργά. Γρήγορα έπεσε σε κώμα και κατέληξε. Την επόμενη μέρα, όπως αναφέρει η εφημερίδα Γνώμη, νεκρός ήταν και ο “κολλητός” της, ο Μαυρούλης, 6,5 ετών, σε άδειο οικόπεδο, στην ίδια περιοχή. Οι φιλόζωοι της Αλεξανδρούπολης “χτένισε” την περιοχή για φόλες, από την πρώτη μέρα. Δεν βρήκαν όμως κάποιο άλλο δηλητηριασμένο δόλωμα.

Οι έρευνες στην περιοχή για φόλες

Οι έρευνες για τον εντοπισμό άλλων δηλητηριασμένων δολωμάτων με την παρουσία του Κίκο έγιναν παρουσία της αστυνομίας. Για τον λόγο αυτό προχώρησε και σε αποκλεισμό των δρόμων για την διευκόλυνση της διαδικασίας. Ο ειδικά εκπαιδευμένος σκύλος Κίκο με την εκπαιδεύτριά του, εξέτασε την περιοχή σπιθαμή προς σπιθαμή προκειμένου να αποκλειστεί το ενδεχόμενο παρουσίας και άλλων φολών στην περιοχή. Στο σημείο ήταν και ο Δήμαρχος Γιάννης Ζαμπούκης, ο Αντιδήμαρχος Ηλίας Δαστερίδης, η σύμβουλος της Κοινότητας Αλεξανδρούπολης Σοφία Βαλαβάνη και ο κτηνίατρος του δήμου, Ιωάννης Κωνσταντέλης.

«Χτένισε» την περιοχή για φόλες
Ο Κίκο σαρώνει την περιοχή.

Υπενθυμίζουμε ότι τα αδέσποτα ζώα συντροφιάς (σκύλοι & γάτες) είναι προστατευμένα και από το Νόμο 4039/2012 όπως έχει τροποποιηθεί με το Νόμο 4532/2014. Σύμφωνα με τις διατάξεις αυτές οι δράστες κακοποίησής τους θα τιμωρηθούνε με ποινή φυλάκισης και μεγάλο χρηματικό πρόστιμο.

«Χτένισε» την περιοχή για φόλες
Ο Κίκο αναζητά φόλες

Δείτε περισσότερα για τον Κίκο εδώ.

Ας μη ξεχνάμε ότι η συνδρομή των τετράποδων φίλων είναι ιδιαίτερα σημαντική και στον χώρο των αστυνομικών υποθέσεως. Δείτε εδώ την τελευταία περίπτωση που ένας άλλος εκπαιδευμένος σκύλος της αστυνομίας η Laika ξετρύπωσε ναρκωτικά.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

◉ Διαβάστε ακόμη