Πέμπτη 19 Σεπτεμβρίου 2024

«Χτυποκάρδια στα θρανία»: Διαδικτυακή ενημέρωση γονέων για τη μετάβαση των παιδιών στο Δημοτικό Σχολείο

Με στόχο την υποστήριξη γονέων και αυτοί με τη σειρά τους να στηρίξουν τα παιδιά τους που θα φοιτήσουν φέτος για πρώτη φορά στο δημοτικό σχολείο και την ομαλή μετάβασή τους στο νέο σχολικό περιβάλλον, διοργανώνει διαδικτυακή ενημερωτική εκδήλωση και ομιλίες από ψυχολόγους, το Κέντρο Πρόληψης Έβρου (ΚΠ).

«Οι χρονικές περίοδοι που υπάρχουν μεταβάσεις στα παιδιά, όπως η αλλαγή βαθμίδας εκπαίδευσης, εκτός από χαρά και προσμονή για το νέο και νέες εμπειρίες, δημιουργούν και αισθήματα άγχους και αγωνίας για το αν θα καταφέρουν να ανταπεξέλθουν» είπε στην ΕΡΤ η ψυχολόγος και επιστημονικό στέλεχος του Κέντρου Πρόληψης, Ζωή Κασαπίδου.  

Έτσι, όπως σημείωσε, μέσα από την εκδήλωση που διοργανώνει «το Κέντρο, στοχεύει στην ενημέρωση των γονέων για τη διαχείριση και της δικής τους αγωνίας, ώστε να δείξουν υπομονή και κατανόηση στα παιδιά τους σε αυτήν την μεγάλη αλλαγή και να μην έχουν υπερβολικές απαιτήσεις από αυτά».

Η διαδικτυακή εκδήλωση «Χτυποκάρδια στα θρανία!» Η έναρξη των σχολείων και οι αγωνίες των γονέων!», θα έχει ομιλητές, τον Στράτο Βραχιώλια, Ψυχολόγο- Επιστημονικά Υπεύθυνος Κ.Π. και την Κασαπίδου Ζωή , Ψυχολόγος – Επιστημονικό Στέλεχος Κ.Π..θα πραγματοποιηθεί μέσω της πλατφόρμας zoom την Δευτερά 09 Σεπτεμβρίου και ώρα 7:00 το απόγευμα.

LINK εκδήλωσης: https://us06web.zoom.us/j/86196815813?pwd=8JB6YNRstp8HhU608hD3iCv21nX2QV.1 Meeting ID: 861 9681 5813Passcode: 135040

Πηγή: ertnews.gr – ΟΡΕΣΤΙΑΔΑ

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

◉ Διαβάστε ακόμη