Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024

Χωρίς διόδια η μετακίνηση για τις εκλογές

Σύμφωνα με την από 17/5/2023 απόφαση του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών για δωρεάν διελεύσεις επιβατικών Ι.Χ. και δίκυκλων σε όλους τους αυτοκινητόδρομους με διόδια λόγω διεξαγωγής των βουλευτικών εκλογών:

• Για τους ψηφοφόρους από τις 00:00 του Σαββάτου 20 Μαΐου 2023 (μεσάνυχτα Παρασκευής προς Σάββατο) μέχρι τις 08:00 το πρωί της Δευτέρας 22 Μαΐου 2023.

• Για τους δικαστικούς αντιπροσώπους, οι δωρεάν διελεύσεις ισχύουν από τις 10:00 το πρωί  της Πέμπτης 18 Μαΐου 2023 έως και τις 24:00 της Δευτέρας 22 Μαΐου 2023. Η διέλευσή τους χωρίς την επιβολή διοδίων θα γίνεται με την επίδειξη του εγγράφου τοποθέτησης Δικαστικού Αντιπροσώπου καθώς και του Δελτίου Αστυνομικής Ταυτότητάς τους.

Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε σχετικά με τις διελεύσεις σας από του σταθμούς διοδίων της Εγνατία Οδός Α.Ε.:

Α. Κατά το χρονικό διάστημα από τις 00:00 του Σαββάτου 20 Μαΐου 2023 (μεσάνυχτα Παρασκευής προς Σάββατο) μέχρι τις 08:00 το πρωί της Δευτέρας 22 Μαΐου 2023 οι διελεύσεις όλων των οχημάτων από τους σταθμούς διοδίων της Εγνατία Οδός Α.Ε.  θα γίνονται μόνο από τις λωρίδες με εισπράκτορα καθώς οι ηλεκτρονικές λωρίδες της υπηρεσίας EgnatiaPass δεν θα βρίσκονται σε λειτουργία.

Β. Η διέλευση από τις λωρίδες με εισπράκτορα θα γίνεται ως συνήθως, καθώς οι μπάρες στα διόδια θα είναι σε λειτουργία. Για τον λόγο αυτό, οι οδηγοί θα πρέπει να προσεγγίζουν τους σταθμούς διοδίων με τις συνήθεις χαμηλές ταχύτητες.

Γ. Οι οδηγοί των οχημάτων που δικαιούνται ελεύθερης διέλευσης (Δίκυκλα και ΙΧ επιβατικά) θα πρέπει να σταματήσουν, μέχρι ο εισπράκτορας να εκτελέσει την συναλλαγή με μηδενική χρέωση.

Δ. Οι οδηγοί των οχημάτων που δεν δικαιούνται ελεύθερης διέλευσης θα πρέπει να σταματήσουν και να ολοκληρώσουν την συναλλαγή με μετρητά, πιστωτική κάρτα ή με την επίδειξη του ηλεκτρονικού πομποδέκτη της Εγνατίας Οδού (άλλου Ελληνικού Αυτοκινητόδρομου) που διαθέτουν ώστε να επωφεληθούν από τα προνόμια του συνδρομητικού προγράμματος στο οποίο έχουν εγγραφεί.

Ε. Για τους δικαστικούς αντιπροσώπους όλες οι διελεύσεις τους θα πρέπει να γίνουν από τις λωρίδες με εισπράκτορα ακόμα και εάν διαθέτουν ηλεκτρονικό πομποδέκτη, ώστε να επιδείξουν το έγγραφο  τοποθέτησης Δικαστικού Αντιπροσώπου καθώς και το Δελτίο Αστυνομικής Ταυτότητάς τους, ώστε να είναι εφικτή η ελεύθερη (χωρίς χρέωση) διέλευσή τους. 

Προσοχή:  εάν η διέλευση των δικαστικών αντιπροσώπων γίνει από Ηλεκτρονική Λωρίδα με τη χρήση πομποδέκτη ΔΕΝ θα είναι εφικτή η επιστροφή του ποσού της διέλευσης.

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να καλείτε στο τηλέφωνο:+30 2310 470100

Σας ευχόμαστε Άνετα και Ασφαλή Ταξίδια,

Εξυπηρέτηση Συνδρομητών EgnatiaPass
email: [email protected]

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

◉ e-MALL: Αξίζει να δείτε ακόμη