Σάββατο 20 Απριλίου 2024

Χωρίς ΜΜΕ και με οριστική διακοπή λόγω έντασης, έγινε χθες το πρώτο μετά την καραντίνα δια ζώσης δημοτικό συμβούλιο

Για πρώτη φορά χθες από την αρχή των μέτρων περιορισμού για τον κορονοϊό, το Δημοτικό Συμβούλιο Αλεξανδρούπολης συνεδρίασε δια ζώσης. Φαίνεται όμως ότι είχαν συσσωρευμένη ενέργεια τα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου αφού η πρώτη δια ζώσης συνεδρίαση δημοτικού συμβουλίου μετά από μήνες…δεν ολοκληρώθηκε ποτέ!

Η ατμόσφαιρα ήταν φορτισμενη  από την αρχή της συνεδρίασης που ξεκίνησε στις 6 το απόγευμα και κορυφώθηκε τεσσεράμισι ώρες μετά, με την οριστική διακοπή του δημοτικού συμβουλίου λόγω της μεγάλης έντασης που επικράτησε.

Η συνεδρίαση ξεκίνησε με εντάσεις «σαν να μη πέρασε μια μέρα» με πρωταγωνιστές τον επικεφαλής της παράταξης «Πόλη & Πολίτες»  Βαγγέλη Λαμπάκη ο οποίος κατέθεσε την ενόχληση του αναφορικά με την απόφαση της δημοτική αρχής και συγκεκριμένα του προεδρείου του δημοτικού συμβουλίου να μην επιτρέψει την παρουσία δημοσιογράφων, επικαλούμενος τα μέτρα προστασίας κατά του κορονοϊού και με δεδομένο ότι η συνεδρίαση έγινε “κεκλεισμένων των θυρών” για αυτόν τον λόγο. 

Οι τόνοι ανέβηκαν αλλά η αντιπαράθεση έληξε με τον πρόεδρο του δημοτικού συμβουλίου Δημήτρη Κολιό να δεσμεύεται ότι θα επανεξέτασει το θέμα στην επόμενη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου. 

Αφορμή όμως για την διακοπή του δημοτικού συμβουλίου ήταν το θέμα που “έφερε” στην συνεδρίαση ο επικεφαλής της παράταξης “Πόλη & Πολίτες” Βαγγέλης Λαμπάκης και αφορούσε την εξόφληση μισθών των εργαζομένων στην υπό εκκαθάριση δημοτική επιχείρηση (ΔΕΠΕΑ).

Οι διαφορετικές απόψεις των βασικών ομιλητών, η εκατέρωθεν δυσπιστία και εν τέλει οι επι προσωπικού λεκτικές επιθέσεις, οδήγησαν πολύ γρήγορα σε ένταση που κορυφώθηκε με την διακοπή του δημοτικού συμβουλίου.

Τα πρόσωπα που συμμετείχαν σε αυτήν την αντιπαράθεση ήταν ο ίδιος ο Βαγγέλης Λαμπάκης από τη μία πλευρά και ο Γιώργος Κυζιρίδης αντιδήμαρχος οικονομικών από την δημοτική αρχή δημιουργώντας την αίσθηση ότι το δημοτικό συμβούλιο μετετράπη σε αίθουσα δικαστηρίου.

Δυστυχώς δεν επικράτησαν οι ψυχραιμότεροι με αποτέλσμα να εμπλακούν και άλλοι δημοτικοί σύμβουλοι στην λεκτική αντιπαράθεση με αποτέλεσμα να υποχρεωθεί ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Δημήτρης Κολιός να διακόψει οριστικά την συνεδρίαση

Δυσαρεστημένοι και βαθιά προβληματισμένοι έφυγαν από την αίθουσα δημοτικού συμβουλίου οι περισσότεροι από τους δημοτικούς συμβούλους.

Πολλοί από τούς δημοτικούς συμβούλους δεν έκρυψαν τον εκνευρισμό τους, λόγω της έκβασης της συνεδρίασης. Σε κάθε περίπτωση αναμένονται εξελίξεις στα δημοτικά της Αλεξανδρούπολης καθώς το περιστατικό αυτό φαίνεται ότι για πολλούς δείχνει ότι το ποτήρι ξεχείλισε.

Πάντως ο Δήμαρχος Γιάννης Ζαμπούκης δεν έδειξε να θέλει να εμπλακεί στο περιστατικό και κράτησε απόσταση.

Όσο για την ουσία του θέματος που αποτέλεσε το “μήλο της Έριδος” πολλά σημεία έμειναν αδιευκρίνιστα και με πολλά κενά με αποτέλεσμα να μην υπάρχει ολοκληρωμένη εικόνα και φυσικά απόφαση. Η συνεδρίαση και τα θέματα που δεν συζητήθηκαν θα συζητηθούν εκ νέου στην επόμενη συνεδρίαση.

Οφείλουμε να καταθέσουμε ότι η περιγραφή σε μερικές σειρές των όσων διαδραματίστηκαν στις 4,5 ώρες συνεδρίαση του χθεσινού δημοτικού συμβουλίου δεν μπορεί να αποτυπωθεί. Εδώ φαίνεται η αξία που έχει η δυνατότητα ζωντανής κάλυψης που πρέπει να δίνεται στα ΜΜΕ.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

◉ Διαβάστε ακόμη