Παρασκευή 19 Απριλίου 2024

Χωρίς παιδίατρο το Κέντρο Υγείας Δικαίων

Χωρίς παιδίατρο μένει το ΚΥ Δικαίων μετα την μη ανανέωση της θητείας της υπάρχουσας γιατρού η οποία λόγω συνταξιοδότησης αποχωρεί από την δομή.

Ο Αντιπρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Έβρου και μέλος του ΔΣ του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου Ανδρέας Παπανδρούδης μιλώντας στην ΕΡΤ Ορεστιάδας τόνισε ότι έχει κατατεθεί   επείγουσα  παρέμβαση στο Υπουργείο Υγείας με την οποία ζητείται η άμεση ανάκληση της απόφασης αυτής και ταυτόχρονα η παράταση της θητείας της γιατρού  για όσο διάστημα χρειασθεί .

Ο κ Παπανδρούδης χαρακτήρισε “άστοχη, άδικη και λανθασμένη” την απόφαση του Υπουργείου να λήξει την θητεία χωρίς να την ανανεώσει και ενώ στην προκειμένη περίπτωση η  παιδίατρος επιθυμεί να παραμείνει και να προσφέρει τις υπηρεσίες της.

Η περιοχή εμβέλειας του ΚΥ Δικαίων είναι όλος ο παλαιός Δήμος Τριγώνου που περιλαμβάνει 17 χωριά με έναν μεγάλο αριθμό παιδιών που εξυπηρετούνται σε αυτό, αποφεύγοντας την ταλαιπωρία των μεγάλων αποστάσεων προς το ΚΥ  Ορεστιάδας ή το Νοσοκομείο  Διδυμοτείχου .

«Είναι ενήμερη η διοίκηση  και το Υπουργείο Υγείας» τόνισε στην ΕΡΤ Ορεστιάδας  ο διευθυντής του Κέντρου Κλεάνθης Χαλιαμπάλιας ελπίζοντας σε μια θετική εξέλιξη.

Να  προσθέσουμε εδώ ότι ανάλογο θέμα είχε προκύψει πριν από 1 χρόνο και με τους δυο διευθυντές των Κέντρων Υγείας Δικαίων και Ορεστιάδας όπου  λόγω συνταξιοδότησης έληγε η θητεία τους χωρίς να υπάρχει διάδοχη κατάσταση. Εκεί με  παρέμβαση του Ιατρικού Συλλόγου Έβρου  αφού δεν είχε γίνει ανάλογη προκήρυξη, δόθηκε μια παράταση 6 μηνών που σημαίνει ότι όταν αυτή λήξει θα έχουμε και κει την ίδια κατάσταση  .

Στο ΚΥ Δικαίων σήμερα εξυπηρετούνται σε καθημερινή βάση 30 πολίτες υπάρχει δλδ μια ικανοποιητική κίνηση η οποία   θα γίνει προβληματική εάν εκλείψουν ειδικότητες γιατρών.

Το υπόμνημα του Ιατρικού Συλλόγου εστάλη στους βουλευτές του νομού, στην 4η ΥΠΕ ΑΜ-Θ, στον Δήμαρχο Ορεστιάδας  ώστε να πάρουν γρήγορες αποφάσεις κάνοντας παρεμβάσεις όπου χρειαστεί.

Το αίτημα είναι κοινό για κάθε ακριτική περιοχή: Άμεση προκήρυξη των κενών οργανικών θέσεων και προγραμματισμός προσλήψεων ώστε να μην μείνει κενό διάστημα χωρίς ιατρική φροντίδα. Άλλωστε «με επιστρατεύσεις δεν λύνονται τα κενά» όπως τονίζει ο κ Παπανδρούδης απευθυνόμενος στην διοίκηση του Υπουργείου.

ΠΗΓΗ: ΕΡΤ Ορεστιάδας

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email