Παρασκευή 10 Μαΐου 2024

Χωριό 1939: Μια νέα επιχείρηση στην Αλεξανδρούπολη με ρίζες… στην παράδοση των γεύσεων

Για όσους πιστεύουν ότι δεν θα καταφέρουν ξανά να γευτούν τις αγαπημένες γεύσεις από τις παραδοσιακές πίτες της γιαγιάς τώρα ήρθε η ώρα να κάνουν μία βόλτα στο… «Χωριό» στο κέντρο της Αλεξανδρούπολης στην Λ. Δημοκρατίας 227. Εκεί ξεκινά ένα γευστικό ταξίδι στον χρόνο από το 1939. Τόσο παλιές είναι οι ρίζες των παραδοσιακών συνταγών που μπορεί να δοκιμάσει κανείς και να νιώσει ότι βρίσκεται ξανά στο… χωριό!

Και συνδυάζοντας τις σύγχρονες ανάγκες στο ρυθμό της ζωής και της διατροφής με τις παραδοσιακές συνταγές και γεύσεις.

Η Ιωάννα Κατριτζίδου είναι η νεαρή ιδιοκτήτρια της νέας επιχείρησης «Χωριό 1939»  που με την στήριξη και την εμπειρία των γονιών της κάνει το πρώτο της  επιχειρηματικό βήμα.  Ισορροπεί ανάμεσα στις παραδοσιακές γεύσεις και στις σύγχρονες διατροφικές ανάγκες, σε έναν καθημερινό ρυθμό ζωής με απαιτήσεις.

Η ίδια αναφέρει χαρακτηριστικά: «Είμαστε τα παιδιά της νέας γενιάς. Μας αρέσουνε οι νέες γεύσεις, οι προκλήσεις αλλά δεν θέλουμε να αφήσουμε πίσω και να ξεχάσουμε τα συναισθήματα που προκαλούν οι πρώτες γεύσεις και τα πρώτα αρώματα της γιαγιάς, της ζέστης πίτας, της μυρωδιάς που έχει η παράδοση. Για εμάς η παράδοση έχει γεύση και η γεύση… αναμνήσεις!»

Τα προϊόντα

Με πολύ αγάπη και μεράκι στο «ΧΩΡΙΟ 1939» δημιουργούν  τις γεύσεις κυριολεκτικά από την αρχή, με ζυμάρι, αλεύρι και πολύ μεράκι.

Συνταγές δοσμένες από τη γιαγιά και φτιαγμένες με το χέρι όπως  χωριάτικες πίτες, Μηλινάκι με τυρί ή αλλαντικά, παραδοσιακή χωριάτικη πίτα, γκιουζλεμέδες, στριφτές πίτες, πιροσκί αλλά και το αγαπημένο ποντιακό περέκ που ψήνεται στο παραδοσιακό «σατς» μπροστά στον πελάτη!

Όλα συνδυάζονται τέλεια με τον εκλεκτό καφέ, ή milk shake, φυσικούς χυμούς και άλλα ροφήματα.

Το ενδιαφέρον με το νέο χώρο που δημιουργήθηκε στο κέντρο της Αλεξανδρούπολης είναι ότι το «Χωριό 1939» έχει ένα υπέροχο περιβάλλον στο οποίο μπορεί να βρει κανείς και παλιά παραδοσιακά αντικείμενα και αντίκες που προέρχονται από σπίτια οικισμών του Έβρου.

Πρόκειται για ένα πολύ φιλικό και φιλόξενο περιβάλλον στο οποίο μπορεί κανείς να απολαύσει το πρωινό του ή το αγαπημένο του ρόφημα.

Όλες τις ώρες της ημέρας από νωρίς το πρωί μέχρι αργά το μεσημέρι.

Επίσης η νοικοκυρά μπορεί να αγοράσει νωπά φύλλα που παρασκευάζονται στο εργαστήριο που βρίσκεται στον ίδιο χώρο.

Λεωφόρο Δημοκρατίας 227 τηλέφωνο 2551 022233

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email