Σάββατο 27 Απριλίου 2024

Χ. Γιαλαμάς: “Οι δυνάμεις μας χάνονται αριστερά και δεξιά αντί να βρίσκονται στην πρώτη γραμμή στο ποτάμι”

Σε συνέντευξη που έδωσε ο πρόεδρος των συνοριοφυλάκων Έβρου, Χρυσοβαλάντης Γιαλαμάς, στο ραδιοφωνικό σταθμό maximum και στον Δημήτρη Κολιό, ανέλυσε τα προβλήματα που αντιμετοπίζει αυτήν την περίοδο η συνοριοφυλακή.

Συγκεκριμένα αναφέρθηκε χαρακτηριστικά στο γεγονός πως αρκετοί συνοριοφύλακες δεν ασχολούνται με την φύλαξη των συνόρων αλλά αναλαμβάνουν άλλα πόστα, όπως η φύλαξη του ΚΥΤ.

Παράλληλα, αναφέρθηκε και στις νέες προσλήψεις που αρχικά ανέμεναν να ανέρχονται στις 1200, ενώ ο τελικός αριθμός κυμαίνεται στα 200 άτομα, τα οποία, όπως αναφέρει ο κ. Γιαλαμάς, δεν έχουν τοποθετηθεί ακόμα λόγω έλλειψης κονδυλίων.

Διαβάστε αναλυτικά όλα όσα δήλωσε ο κ. Γιαλαμάς:

“Οι δυνάμεις μας χάνονται αριστερά και δεξιά αντί να βρίσκονται στην πρώτη γραμμή στο ποτάμι.

Μεγάλο αγκάθι το ΚΥΤ όπου δυστυχώς, ενώ η υπηρεσία του Κυπρίνου άρχισε να δίνει αποτελέσματα, οι μισοί συνάδελφοι απασχολούνται για την φύλαξη στο ΚΥΤ και όχι με την φυλαξη των συνόρων. 

Δεν εισακούγονται οι προτάσεις μας με αποτέλεσμα να μη λειτουργεί με τον καλύτερο τρόπο η φύλαξη των συνόρων μας. Οι ροές συνεχίζονται στον Έβρο, είχαμε 7 συλλήψεις διακινητών τις τελευταίες ημέρες , στο ποτάμι  η σε ελέγχους. Η προώθηση προσφύγων προς τη χώρα μας,  είναι μεγάλη και θα συνεχίσει να είναι μεγάλη, και με μεγάλο κόπο  προσπαθούμε όσοι έχουμε μείνει στην υπηρεσία να κάνουμε σωστή φύλαξη. Οι νέοι συνοριοφύλακες που ήρθαν πριν ένα χρόνο πρέπει να ενσωματωθούν πλέον στην υπηρεσία αλλά μιλάμε για επιχειρησιακά ζητήματα δύσκολα όμως θα πρέπει σιγά σιγά  να βοηθήσουν στη φύλαξη.

Τα προηγούμενα χρόνια έγιναν κάποια βήματα και σε εξοπλισμό και σε υλικοτεχνική ενίσχυση αλλά δεν εισακουγόμαστε και μας ενοχλεί που με πολύ και συνεχόμενη δουλειά προσπαθούμε , όσοι μείναμε να κάνουμε καλά, σωστά και αποτελεσματικά τη δουλειά μας. Οι ροές συνεχίζουν οι διακινητές δεν σταματάνε, κυρίως από την Τουρκία και για αυτό το λόγο ο Εβρος χτυπιέται συνέχεια. Ακούγαμε για ενίσχυση 1200 άτομα προσωπικό, γίνανε 600 τώρα ακούμε για 200 άτομα και ακόμα να τοποθετηθούν γιατί, όπως ακούμε δεν έχουν εξασφαλιστεί τα ανάλογα κονδύλια. Μακάρι να έρθουν έστω και 200 άτομα να ενισχύσουν την φύλαξη γιατί μας βάζουν σε άλλες θέσεις, περιπολίες και ελέγχους και όχι στην πραγματική  ανάγκη της φύλαξης των συνόρων”.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email