Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024

Χ. Μέτιος: Κατασκευή δρόμου προς την Ιερά Μονή Μάξιμου Καυσοκαλυβίτη για την ανάδειξη του Παπίκιου όρους

Υπογράφηκε σύμβαση για την κατασκευή του δρόμου προς την Ιερά Μονή Μάξιμου Καυσοκαλυβίτη με στόχο την ανάδειξη του Παπίκιου όρους ως μοναστικό κέντρο της Ροδόπης και της Θράκης. Η χρηματοδότηση του έργου γίνεται από την Περιφέρεια με πόρους από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων.

Δείτε την σχετική ανάρτηση του Περιφερειάρχη:

Υπογράψαμε τη σύμβαση ενός νέου έργου που θα συμβάλει στην ανάδειξη του Παπίκιου όρους ως μοναστικού κέντρου της Ροδόπης και ευρύτερα της Θράκης.

Πρόκειται για την κατασκευή του δρόμου προς την Ιερά Μονή Μάξιμου Καυσοκαλυβίτη, έργο που χρηματοδοτούμε με πόρους ύψους 1,6 εκ. € από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων.

Ο δρόμος θα ξεκινά από τον οικισμό Σώστη, στους πρόποδες του Παπίκιου όρους, και η κατασκευή του χωρίζεται σε δύο τμήματα.

Το πρώτο τμήμα, από την έξοδο του οικισμού μέχρι τη διασταύρωση του δρόμου που οδηγεί στη Μονή, έχει μήκος 3,6 χλμ. Πρόκειται για χωμάτινο επαρχιακό δρόμο που ανήκει στην Περιφέρεια και θα ασφαλτοστρωθεί με ευθύνη της Περιφέρειας.

Η σύμβαση που υπογράψαμε με τον ανάδοχο του έργου Χρήστο Δοβρίδη αφορά σε αυτό το τμήμα, προϋπολογισμού 980.000 €.

Το δεύτερο τμήμα, από τη διασταύρωση μέχρι τη Μονή, είναι μήκους 2,6 χλμ. και ανήκει στο Δασαρχείο Ροδόπης.

Για αυτό το κομμάτι, διαθέτουμε 620.000 € στο Δασαρχείο προκειμένου αυτό να προβεί στις απαραίτητες εργασίες για την βελτίωση της βατότητας του δρόμου.

Με αυτό το νέο έργο που ξεκινάμε σήμερα, δίνουμε τη δυνατότητα στους κατοίκους και στους επισκέπτες της Περιφέρειάς μας να γνωρίσουν και να θαυμάσουν το Παπίκιο όρος ως μοναστικό κέντρο της Ροδόπης και ευρύτερα της Θράκης.

Είναι ένα πρώτο βήμα που κάνουμε προς την κατεύθυνση της ανάδειξης του Παπίκιου όρους, το οποίο κατά το παρελθόν υπήρξε ένα σημαντικό ορθόδοξο μοναστικό κέντρο.

Μαζί μας κατά την υπογραφή της σύμβασης ήταν ο Γενικός Διευθυντής Αναπτυξιακού Προγραμματισμού Περιβάλλοντος και Υποδομών της Περιφέρειας Τάσος Παράσχου.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

◉ e-MALL: Αξίζει να δείτε ακόμη