Πέμπτη 26 Δεκεμβρίου 2024

Ψητό κοτόπουλο cajun και τραγανές βουτυράτες πατάτες!

loveandspices.gr by Eftychia Charmanidou

Πρόσφατα αγόρασα το μείγμα μπαχαρικών Cajun, και το περασμένο Σάββατο αποφάσισα να μαγειρέψω αυτό το πανεύκολο, γρήγορο και απολαυστικό γεύμα για όλη την οικογένεια.

Το μείγμα Cajun είναι πολύ αρωματικό και γευστικό μείγμα μπαχαρικών, και δίνει ένα τέλειο και νοστιμότατο, ζουμερό και τρυφερό κοτόπουλο. Έχει δε, τις ρίζες του στην μαγειρική των κατοίκων της  Λουιζιάνα της Αμερικής, οι οποίοι  ήταν γαλλόφωνοι κάτοικοι του Καναδά που μετοίκησαν στην περιοχή.

Το μείγμα περιέχει πάπρικα, κρεμμύδι, σκόρδο, πιπέρι, θυμάρι, κόλιανδρο και φυσικά δίνει το όνομά του σε αυτό το φαγητό που μας ταξιδεύει μακριά στον αμερικάνικο νότο!

Όσο νόστιμο, άλλο τόσο απλό για να το φτιάξετε… μια εύκολη μαρινάδα και ψήσιμο στο φούρνο. Μαζί με τις τραγανές, βουτυράτες πατάτες, μια πράσινη σαλάτα και μια παγωμένη μπύρα, σας εγγυώμαι το τέλειο γεύμα!

Αν δεν βρείτε στην αγορά το μείγμα Cajun φτιάξτε το μόνοι σας:

Μείγμα Cajun

  • 2 κ.γ. αλάτι
  • 2 κ.γ. σκόνη σκόρδου
  • 2 1/2 κ.γ. πάπρικα γλυκιά
  • 1 κ.γ. μαύρο πιπέρι
  • 1 κ.γ. σκόνη κρεμμυδιού
  • 1 κ.γ. πιπέρι καγιέν
  • 1 1/2 κ.γ.κόλιανρο τριμμένο
  • 1 1/2 κ.γ ξερή ρίγανη
  • 1 1/2 κ.γ. ξερό θυμάρι
  • 1/2 κ.γ. μπουλ πιπέρ ή μπούκοβο

Ψητό κοτόπουλο cajun και τραγανές βουτυράτες πατάτες με άρωμα σκόρδου

  • Μερίδες: 4 Χρόνος προετοιμασίας:  30 λεπτά
  • Χρόνος ψησίματος: 50-60 λεπτά

Υλικά  για το κοτόπουλο

  • 1.200γρ. κομμάτια κοτόπουλο(κοπανάκια, μηρούς, πλατάρια)
  • 4κ.σ. λιωμένο βούτυρο
  • 3κ.σ. μείγμα μπαχαρικών Cajun
  • 1κ.σ. μέλι
  • Αλάτι και πιπέρι
  • 1-2 πρέζες extra μπούκοβο ή bull piper(προαιρετικά)

Υλικά  για τις πατάτες

  • 5-6 μεγάλες πατάτες κυδωνάτες (σχετικά λεπτοκομμένες)
  • 2 κ.σ. λιωμένο βούτυρο
  • 2κ.σ. ελαιόλαδο
  • 3σκ. Σκόρδο κομμένες
  • ½ κ.σ. σκόρδο σε σκόνη
  • Θυμάρι ή ρίγανη
  • Αλάτι και πιπέρι

Είμαι η Ευτυχία από το loveandspices.gr ! Βρείτε ολόκληρη τη συνταγή εδώ

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email