Παρασκευή 26 Απριλίου 2024

Ψηφιακά Ραντεβού και στην Αυτοδιοίκηση – Tίθεται θέμα απολύσεων στα ΚΕΠ;

«Θα επεκτείνουμε και σε άλλες Υπηρεσίες του Δημοσίου και της Τοπικής Αυτοδιοίκησης μια πρωτοβουλία που ξεκινήσαμε μέσα στην πανδημία, τα ψηφιακά ραντεβού των πολιτών, να μπορεί δηλαδή κανείς να επικοινωνεί με το γκισέ μιας Υπηρεσίας από τον υπολογιστή ή το κινητό του. Ξεκινήσαμε με την ΑΑΔΕ για την απόδοση κλειδαρίθμου και θα το επεκτείνουμε στα ΚΕΠ, στους Δήμους και σε άλλες υπηρεσίες».

Αυτό προανήγγειλε ο Υπουργός Επικρατείας και Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Κυριάκος Πιερρακάκης,σε συνέντευξη στην Εφημερίδα «Ελεύθερος Τύπος της Κυριακής».

Επιπλέον, ξεκαθάρισε ότι «δεν τίθεται θέμα απολύσεων» απαντώντας στην ερώτηση «από τον “μετασχηματισμό” των ΚΕΠ θα προκύψει πλεονάζον προσωπικό; Και αν ναι, πρόκειται να μπει σε κάποιο από τα σχήματα κινητικότητας ή θα απολυθεί μετά από αξιολόγηση;».Συμπλήρωσε δε στην απάντησή του, ότι «Τίθεται θέμα του σωστού τρόπου με τον οποίο πρέπει το Δημόσιο να δουλεύει. Ειδικά σε ό,τι αφορά στα ΚΕΠ, ο σχεδιασμός μας προβλέπει να λειτουργούν παράλληλαμε το gov.gr, δηλαδή να εξυπηρετούν τους πολίτες για το σύνολο των υπηρεσιών που παρέχει το Δημόσιο – αν για κάποιο λόγο οι πολίτες δεν θέλουν ή δεν μπορούν να διεκπεραιώσουν τις υποθέσεις τους ψηφιακά.

Πηγή: airetos.gr

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

◉ Διαβάστε ακόμη