Κυριακή 5 Μαΐου 2024

Ως εδώ!Επιτέλους, σεβαστείτε τους Εβρίτες!

Αισθήματα οργής και αγανάκτησης προκαλούν τα συνεχή πρόσφατα δημοσιεύματα εξ Αθηνών και άλλων περιοχών, τα οποία συλλήβδην χαρακτηρίζουν τους Εβρίτες ως “φασίστες”, “ρατσιστές”, “εγκληματίες”, “άκαρδους” κλπ.

Τέτοιου είδους δημοσιεύματα επανέρχονται κάθε φορά που σημειώνεται κάποιο τραγικό συμβάν με πρόσφυγες ή λαθρομετανάστες, πάντα διανθισμένα με κάθε είδους προσβλητικούς χαρακτηρισμούς για τις αρχές και τους απλούς Εβρίτες.
Το χειρότερο όλων είναι οτι οι τυφλωμένοι από φανατισμό συντάκτες τέτοιων κειμένων, ποντάροντας στην ευαισθησία των αναγνωστών, δεν διστάζουν να διασπείρουν τερατώδεις συκοφαντίες, κρυμμένοι πίσω από την ανωνυμία τους.

Επιτέλους, θα πρέπει να υπάρξει ένα τέλος σε όλη αυτή την εκστρατεία συκοφαντικής δυσφήμισης των Εβριτών. Ας κινηθούν συλλογικοί φορείς και μέσω της δικαιοσύνης να καταγγέλλονται και να μηνύονται όλοι αυτοί που διακινούν τέτοιου είδους δημοσιεύματα. Είτε δημοσιογράφοι, είτε συλλογικές εκφράσεις, είτε πολίτες, μέσω ιστοσελίδων, εντύπων και μέσων κοινωνικής δικτύωσης.

Ως πότε θα ανεχόμαστε να βγάζει ο καθένας τον αρρωστημένο φανατισμό του, εις βάρος του τόπου μας και της πλειοψηφίας των Εβριτών;
Ο Έβρος έχει φασίστες, έχει ακραίους κάθε απόχρωσης, έχει αναρχικούς, έχει ρατσιστές, όσους και κάθε άλλη περιοχή της Ελλάδας. Μάλιστα, μπορούμε να πούμε οτι έχει πολύ λιγότερους, από πολλές άλλες περιοχές της Ελλάδας.
Ταυτόχρονα όμως, αποτελεί και σύνορο της Ελλάδας και οι κάτοικοί του, γεννημένοι και μεγαλωμένοι εδώ, γνωρίζουν πολύ καλά το καθήκον τους και έχουν ιδιαίτερες ευαισθησίες.

Μάλιστα, έχοντας προσφυγική καταγωγή οι περισσότεροι, αλλά και προσωπικές εμπειρίες μετανάστευσης, ξέρουν πώς να συμπεριφερθούν σε κάθε κατατρεγμένο και ταλαιπωρημένο συνάνθρωπό μας. Αρκεί να είναι όντως ικέτης και όχι εισβολέας. Αρκεί να έχει τα ίδια συναισθήματα αγάπης και αλληλεγγύης και όχι φανατισμού και νοοτροπία κατακτητή. Δυστυχώς υπάρχουν κι αυτές οι συμπεριφορές.    

Εν κατακλείδι, τονίζουμε πάλι την αναγκαιότητα, την υποχρέωση εκπροσώπων του Έβρου, να σταθούν απέναντι σε τέτοιες ποταπές συμπεριφορές και ιταμές συκοφαντίες.
Όποιος αναφέρεται συλλήβδην στους Εβρίτες ως ρατσιστές και εγκληματίες και όποιος διαδίδει συκοφαντίες τις οποίες δεν μπορεί να αποδείξει, θα πρέπει να λογοδοτεί στη δικαιοσύνη.
Εάν πάλι υπάρξουν αποδεδειγμένα έκνομες ενέργειες από οποιονδήποτε Εβρίτη, να λογοδοτεί επίσης άμεσα στη δικαιοσύνη.

Ως εδώ. Να υπερασπιστούμε όλοι μαζί τον τόπο μας και την υπόληψή μας.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email