Παρασκευή 19 Απριλίου 2024

Ως και 50 άτομα θα προσλάβει η ΔΕΣΜ-ΟΣ ΑΜΘ για το πρόγραμμα ενίσχυσης των επιχειρήσεων

Όσοι προσληφθούν θα συμβάλουν στην αξιολόγηση των αιτημάτων καταβολής της ενίσχυσης μέσα από το πρόγραμμα της Περιφέρειας

Η πρόσληψη εξωτερικών συνεργατών για την ταχύτερη διεκπεραίωση των αιτήσεων ήταν αίτημα των Επιμελητηρίων της ΑΜΘ

Από 30 ως και 50 άτομα, το πολύ για 2 μήνες, θα προσλάβει η Διαχειριστική Έργων Στήριξης ΜΜΕ – Οικονομική Συμβουλευτική Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης (ΔΕΣΜ-ΟΣ ΑΜΘ), προκειμένου να προχωρήσει με ταχύτερους ρυθμούς η διαδικασία ενίσχυσης των επιχειρήσεων της Περιφέρειας, που επλήγησαν από την πανδημία, μέσα από το πρόγραμμα που έχει εξαγγείλει ο Περιφερειάρχης Χρήστος Μέτιος.

Σύμφωνα με την προκήρυξη για τις προσλήψεις, οι ενδιαφερόμενοι θα συμβάλουν στην αξιολόγηση των υποβολών των αιτημάτων χρηματοδότησης και στον έλεγχο αιτημάτων καταβολής της ενίσχυσης. Η  σύμβαση έργου θα έχει διάρκεια το ανώτερο δυο μήνες.

Τα απαιτούμενα και συνεκτιμώμενα προσόντα που πρέπει να πληρούν οι ενδιαφερόμενοι :

1.Απαιτούμενα προσόντα

1.ΠΤΥΧΙΟ/ΔΙΠΛΩΜΑ ΤΡΙΤΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ, ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΗΣ ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΗΣ

2.Συνεκτιμώμενα προσόντα

1.ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΟ ΤΙΤΛΟ ΣΠΟΥΔΩΝ

2.ΔΙΔΑΚΤΟΡΙΚΟ ΤΙΤΛΟ ΣΠΟΥΔΩΝ

3.ΕΜΠΕΙΡΙΑ ΣΤΗΝ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΣΥΓΧΡΗΜΑΤΟΔΟΥΤΟΥΜΕΝΩΝ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΩΝ

Η προθεσμία υποβολής των αιτήσεων   ξεκινάει από 23-2-2021 και ολοκληρώνεται στις 25-2-2021.

Αναλυτικά η πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος στην ηλεκτρονική σελίδα της εταιρίας www.desm-os.gr

Αίτημα των Επιμελητηρίων

Τα Επιμελητήρια της ΑΜΘ, από τον Νοέμβριο, είχαν προτείνει την ανάθεση του έργου της αξιολόγησης των αιτήσεων σε πιστοποιημένους ελεγκτές του Κεντρικού Οργάνου των 7 ΔΕΣΜ–ΟΣ της χώρας.

Σε δηλώσεις του, ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Έβρου και του Επιμελητηριακού Συμβουλίου ΑΜΘ Χριστόδουλος Τοψίδης, στα τέλη Ιανουαρίου, σημείωσε για τις καθυστερήσεις:

«Καμία επιχείρηση δεν έχει πάρει ακόμη χρήματα, σε αντίθεση με άλλες 12 περιφέρειες που έχουν αξιολογήσει τις αιτήσεις και έχουν περάσει στο στάδιο της αποπληρωμής. Η προσωρινή πρόεδρος της ΔΕΣΜ-ΟΣ κυρία Ιωαννίδου, έστειλε έγγραφο στο γενικό διευθυντή της εταιρείας να απασχοληθούν και οι 28 υπάλληλοι με τις αιτήσεις, αφού χρειάστηκε να συναντηθούμε για το θέμα με τον υπουργό…. Αν είχε εφαρμοστεί η απόφαση για τους εξωτερικούς αξιολογητές,  σε 10 μέρες θα είχε προχωρήσει η αξιολόγηση και ο κόσμος θα είχε πληρωθεί πριν το τέλος του έτους».

Πηγή: gnomionline.gr

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

◉ Διαβάστε ακόμη