Πέμπτη 19 Σεπτεμβρίου 2024

Όλοι οι δρόμοι οδηγούν στην Κίρκη-Έφτασε η ώρα για την 30η Γιορτή Μηλίνας

Την Κυριακή 18 Αυγούστου στις 8:30μ.μ.μ.,στον χώρο του πολιτιστικού κέντρου, θα πραγματοποιηθεί η 30η Γιορτή Μηλίνας στην Κίρκη, μια από τις μακροβιότερες εκδηλώσεις του οικισμού και ο Πολιτιστικός Σύλλογος του χωριού δηλώνει πανέτοιμος να υποδεχθεί τους επισκέπτες και να αναδείξει τον  διατροφικό πολιτισμό της περιοχής.

Η πρωταγωνίστρια της βραδιάς θα είναι η παραδοσιακή Μηλίνα, μια πίτα με τρία φύλα, με αυγό, ρύζι, γάλα και τυρί την οποία φτιάχνουν γυναίκες και εθελοντές της περιοχής με τέχνη και μεράκι και την  ψήνουν σε ανθρακιά, για να την προσφέρουν σε όλους τους παρευρισκόμενους.

Κατά τη διάρκεια της βραδιάς οι εξαιρετικοί μουσικοί Βαγγέλης Παπαναστασίου, Γιώργος Παπαντωνίου και άλλοι κορυφαίοι καλλιτέχνες θα στήσουν ένα αυθεντικό θρακιώτικο γλέντι, το οποίο θα πλαισιώσουν η Χορωδία Ιστορικής Μνήμης και Παράδοσης «Φωνές της Θράκης»  και ο Πολιτιστικός Σύλλογος Φάρος Απαλού με το χορευτικό του συγκρότημα.

Σε μικρούς και μεγάλους θα προσφερθεί και «το Πουγκί της Φύσης», ένα σακούλι με σπόρους δέντρων και φυτών, μια ευγενική χορηγία της Αντιδημαρχίας Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Αθλητισμού και Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Αλεξανδρούπολης.

Η φετινή γιορτή έχει ιδιαίτερη σημασία, τόσο για τους κατοίκους του χωριού όσο και της ευρύτερης περιοχής, καθώς πραγματοποιείται έναν χρόνο μετά την περσινή καταστροφική πυρκαγιά του Αυγούστου που προκάλεσε καταστροφές τόσο σε κατοικίες του οικισμού όσο και στο αρχέγονο δάσος που τον περιβάλλει.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

◉ Διαβάστε ακόμη