Δευτέρα 6 Μαΐου 2024

Όσα ανέφεραν για την πρόταση μομφής οι Βουλευτές Έβρου της ΝΔ

Στην ολομέλεια της Βουλής κατά τη συζήτηση της Πρότασης Δυσπιστίας που κατέθεσε ο ΣΥΡΙΖΑ τοποθετήθηκαν οι τρείς Βουλευτές Έβρου της ΝΔ

Δημοσχάκης: «Πράξη «κρότου λάμψης» και ανευθυνότητας η κατατεθείσα πρόταση δυσπιστίας του ΣΥΡΙΖΑ κατά της κυβέρνησης ΝΔ»

Ως “ευκαιρία” να συγκριθούν τα πεπραγμένα της τετραετίας του ΣΥΡΙΖΑ και της σημερινής Κυβέρνησης της ΝΔ χαρακτήρισε την πρόταση δυσπιστίας που κατέθεσε η Αξιωματική Αντιπολίτευση, στο πλαίσιο της ομιλίας του στην Ολομέλεια της Βουλής. Ειδικότερα ανέφερε τα εξής :
  «Ενόψει των επερχόμενων εθνικών εκλογών, η Αξιωματική Αντιπολίτευση προβαίνει σε μία πράξη άστοχη, αχρείαστη «κρότου λάμψης» και εντυπωσιασμού καθιστώντας τη Χώρα ευάλωτη!!

 Η τριήμερη συζήτηση στην Ολομέλεια της Βουλής, επιβεβαιώνει την συνοχή της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Ν. Δημοκρατίας και συνιστά ευκαιρία να συγκριθούν τα πεπραγμένα της απελθούσας κυβέρνησης με αυτά της σημερινής!

 Μίας κυβέρνησης, η οποία με ψυχραιμία και μεθοδικότητα, αντιμετωπίζει τις σύγχρονες κρίσεις σε πανευρωπαϊκό επίπεδο, όπως η ακρίβεια, ο πληθωρισμός η αισχροκέρδεια κ.ά!

 ”Εξοπλίζοντας” τους πολίτες με χρήσιμα εργαλεία στήριξης όπως το “Καλάθι του Νοικοκυριού” και το “Market Pass” και προβαίνοντας σε σημαντικές μειώσεις φόρων & όχι μόνο !!

 Θωρακίζοντας την ελληνική οικονομία, η οποία παρουσιάζει ανθεκτικότητα και υψηλές αντοχές!!

 Ενώ η κυβερνητική πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ, αποτέλεσε οδυνηρή εμπειρία για τους συνταξιούχους, η κυβερνητική πολιτική της Ν. Δημοκρατίας, προβαίνει σε γενναίες αποφάσεις, όπως η μετά από 12 χρόνια αύξηση των συντάξεων ύψους 7,75%.

 Παράλληλα, ο ΣΥΡΙΖΑ δεν διστάζει να διασύρει την Χώρα διεθνώς αναπαράγοντας αποδεδειγμένα ψευδείς ειδήσεις, την ίδια στιγμή που τα άξια στελέχη των ΣΑ & των ΕΔ με την τοπική κοινωνία φυλάνε Θερμοπύλες..!!

 Κάνοντας συνάμα λόγο για δήθεν παράτυπους κατά της διεθνούς νομιμότητας “φράχτες”, την ίδια στιγμή που η κυβέρνηση θωρακίζει τα σύνορα της Χώρας με υλικο-τεχνικά μέσα και στελεχιακό προσωπικό!!

 Επισημαίνοντας εμφατικά, ότι η χρήση του όρου ”φράχτης” είναι αδόκιμος και προσβλητικός για μία διαμπερή κοινωνία τοπική κοινωνία όπως ο Έβρος!!

 Τονίζοντας ότι ο εύστοχος δόκιμος όρος, που είναι διεθνώς παραδεκτός, είναι αποτρεπτικό τεχνικό εμπόριο και όχι φράκτης ή τοίχος!!

 Κλείνοντας, ανέφερα ότι η κυβέρνηση με την ολοκλήρωση της διαδικασίας της συζήτησης θα λάβει εκ νέου ψήφο εμπιστοσύνης αναδεικνύοντας τις γνωστές αδυναμίες του ΣΥΡΙΖΑ!!!»

Δερμεντζόπουλος: «Όταν ο κύριος Τσίπρας αναφέρεται σε αμετάκλητα ενόχους, εμείς απαντάμε ότι είστε αμετάκλητα αδίστακτοι».

Στην τριήμερη συζήτηση στην Ολομέλεια της Βουλής για την πρόταση δυσπιστίας που κατέθεσε η αξιωματική αντιπολίτευση κατά της Κυβέρνησης,  έλαβε τον λόγο ο Βουλευτής Έβρου της Νέας Δημοκρατίας, Χρήστος Δερμεντζόπουλος.

Αναλυτικά:

«Κατά την ομιλία του, τόνισε με έμφαση πως «ένα κοινοβουλευτικό εργαλείο, όπως είναι η πρόταση δυσπιστίας, χρήσιμο για τη διενέργεια ενός γόνιμου διαλόγου, αυτό εργαλειοποιείται και στοχεύει στην εξυπηρέτηση κομματικών ισορροπιών και επιδιώξεων και αυτός ο χρόνος αξιοποιείται σε ένα διαγωνισμό ύβρεων και εκφράσεων πεζοδρομίου».

Αναφέρθηκε στην ποιοτική διαφορά που παρουσιάζει η διακυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας έναντι αυτή του ΣΥ.ΡΙΖ.Α., παραθέτοντας συγκεκριμένα στοιχεία και δεδομένα, επισημαίνοντας ότι η Νέα Δημοκρατία «δεν φοβήθηκε το πολιτικό κόστος, πάλεψε με το κατεστημένο και συνεχίζει για μια νέα Ελλάδα, πιο δυνατή, ισχυρή που δεν φοβάται, που στέκεται δίπλα στον πολίτη».

Στη συνέχεια, ο Βουλευτής Χρήστος Δερμεντζόπουλος επεσήμανε εμφατικά ότι αυτά τα τέσσερα χρόνια διακυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας αντιμετωπίσθηκαν διαχρονικές παθογένειες του παρελθόντος με ένα ευρύ μεταρρυθμιστικό πρόγραμμα με σεβασμό στον πολίτη, στις αρχές και τις αξίες του.

Σε άλλο σημείο της τοποθέτησής του ο κ. Δερμεντζόπουλος  υποστήριξε πως «η πρόταση δυσπιστίας είναι το ύστατο όπλο που διαθέτει η αντιπολίτευση πριν κρυφτεί πάλι στον μανδύα της ανικανότητας και της ένδειας προτάσεων και επιχειρημάτων».

Tαυτόχρονα, αναφέρθηκε στις μεγάλες μεταρρυθμίσεις που πραγματοποιήθηκαν όλο αυτό το διάστημα αλλά και τη διαφορά στη διαχείριση των κρίσεων. Συγκεκριμένα τόνισε πως «όταν κάποιοι θα κραυγάζουν και θα αναφέρονται σε παρακράτος, εμείς θα απαντάμε με περισσότερο ψηφιακό και κοινωνικό κράτος και όταν κάποιοι θα μιλάνε για παρακμή, εμείς θα απαντάμε με ταχύτερη απονομή και αύξηση των συντάξεων, με αύξηση του μισθού των Ελλήνων, έχοντας το κράτος συμπαραστάτη στην πορεία της ζωής τους».

Στο τέλος δε της ομιλίας του, ο Βουλευτής τόνισε πως η Κυβέρνηση δεν πρόκειται να ακολουθήσει την αντιπολίτευση στην τοξική πολιτική που ακολουθεί, ενώ εν μέσω συνεχών διακοπών της ομιλίας του από Βουλευτές του ΣΥ.ΡΙΖ.Α., εμφατικά επεσήμανε ότι «όταν ο κύριος Τσίπρας αναφέρεται σε αμετάκλητα ενόχους, εμείς με την απάντηση στη πρόταση δυσπιστίας σήμερα και ο ελληνικός λαός αύριο στις εθνικές εκλογές αύριο, απαντάμε ότι είναι αμετάκλητα αδίστακτοι».»

Κελέτσης: «Η πρόταση μομφής αποτελεί αμυντική κίνηση αποπροσανατολισμού της κοινής γνώμης»

Στην ολομέλεια της Βουλής κατά τη συζήτηση της Πρότασης Δυσπιστίας που κατέθεσε ο ΣΥΡΙΖΑ τοποθετήθηκε και ο βουλευτής Έβρου της ΝΔ Σταύρος Κελέτσης.

«Ο βουλευτής επιτέθηκε στον ΣΥΡΙΖΑ τονίζοντας ότι την πρόταση μομφής κατά της Κυβέρνησης επέβαλλε η αρνητική επικαιρότητα εις βάρος του ΣΥΡΙΖΑ. Ο κ. Κελέτσης υπενθύμισε ότι αυτή τη στιγμή μονοπωλούν την επικαιρότητα τρεις δίκες  άμεσα συνδεδεμένες με το «βίο και την πολιτεία» του ΣΥΡΙΖΑ. Και συνέχισε:

«Η πρώτη δίκη για τους νεκρούς στην  τραγωδία στο «Μάτι». Μια δίκη που αναδεικνύει την  ανικανότητα  του Συριζαϊκού κράτους. Εκατόμβη νεκρών! Άδικος θάνατος τόσων αθώων ανθρώπων από ανικανότητα, αστοχίες και παραλείψεις. Το συμπέρασμα είναι η πλήρης Ανικανότητα και Αναποτελεσματικότητα στη διαχείριση  κρίσεων από την κυβερνητική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ.

Δίκη Δεύτερη:  Η Δίκη της υπόθεσης Παπαγγελόπουλου. Τί κρίνεται; η προσπάθεια ποδηγέτησης και χειραγώγησης της Δικαιοσύνης. Για να το θέσω στη γλώσσα ΣΥΡΙΖΑ «ο έλεγχος των αρμών της εξουσίας»!

Η τρίτη δίκη είναι αυτή του πρώην υπουργού Παππά, που αφορά και αναδεικνύει την οργανωμένη, βάσει σχεδίου προσπάθεια της τότε Κυβέρνησης και του κόμματος,  μέσω του αρμόδιου Υπουργού της να ελέγξει την πληροφόρηση και την ενημέρωση, με τη δημιουργία του ΣΥΡΙΖΑ «τσάνελ».

Αυτό είναι το σημερινό ασφυκτικό περιβάλλον που κυριολεκτικά επέβαλλε στον ΣΥΡΙΖΑ την υποβολή της πρότασης μομφής.

Γιατί έπρεπε ο κόσμος να πάψει να ασχολείται με τα έργα και τις ημέρες του ΣΥΡΙΖΑ όπως αναδεικνύονται από τις τρεις αυτές δίκες. Οι πολίτες δεν πρέπει να θυμηθούν το Μάτι, την προσπάθεια χειραγώγησης της Δικαιοσύνης, την διαφθορά και τις συναλλαγές για να στηθεί το κομματικό κράτος!

Και βέβαια έπρεπε να βρεθεί το θέμα. Έπρεπε να επιλεγεί το πεδίο. Και επιλέχθηκε. Στήθηκε το σχέδιο. Και λυπάμαι που το λέω γιατί είναι πράγματι θλιβερό. Βρέθηκε δυστυχώς και το όργανο μέσω του οποίου το σχέδιο εκπληρώνεται. Δεν θέλω να πιστέψω  ότι  ο επικεφαλής μιας «Ανεξάρτητης Αρχής» δέχεται να γίνει τόσο φανερά και τόσο προκλητικά όργανο της κομματικής και πολιτικής αντιπαράθεσης. Και να απεκδύεται στην πράξη την ανεξαρτησία και την αμεροληψία που επιβάλει το Σύνταγμα και ο νόμος στις «Ανεξάρτητες Αρχές». Σημειώνω ότι δεν υπήρξε η ίδια ευαισθησία σε ανάλογες περιπτώσεις που αφορούσαν την περίοδο του ΣΥΡΙΖΑ και είδαν το φως της επικαιρότητας. Όπως π.χ. τα δημοσιεύματα των Παραπολιτικών από το 2020 για κυκλώματα παρακολούθησης του εκδότη και δημοσιογράφου,  εντός της ΕΛΑΣ μετά από εντολές μάλιστα από τη σύζυγο του κ. Καμένου! Όλα αυτά δημιουργούν έντονες αμφιβολίες κατά πόσο η ΑΔΑΕ λειτουργεί πράγματι ως ανεξάρτητη αρχή!

Όμως αναρωτηθείτε κ.συνάδελφοι του ΣΥΡΙΖΑ, μετά από τέσσερα χρόνια διακυβέρνησης από τη Νέα Δημοκρατία,  σε ποιο πεδίο της πραγματικής πολιτικής θα μπορούσατε να αναμετρηθείτε και να συγκριθείτε μαζί μας; Όπου κι αν συγκριθούμε το αποτέλεσμα είναι δραματικά εις βάρος σας.

Και μην έχετε αυταπάτες κύριοι του ΣΥΡΙΖΑ η σύγκριση αυτή θα γίνει στις εκλογές!

Και ο λαός θα κρίνει! Ποιος είναι αξιόπιστος, ποιος είναι σοβαρός, ποιος φέρνει αποτέλεσμα.

Και η κρίση του θα είναι δίκαιη!

Και για μια ακόμη φορά θα δώσει την εντολή στη Νέα Δημοκρατία να σχηματίσει ισχυρή κυβέρνηση.

Και για μια ακόμη φορά θα σας στείλει στην Αντιπολίτευση!»

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email