Πέμπτη 25 Απριλίου 2024

Όταν οι υπόλοιποι γιορτάζαμε τον ερχομό του νέου έτους…

Οικογενειακά ή με φίλους, οι περισσότεροι από εμάς υποδεχθήκαμε με φαγητό, κρασί και βασιλόπιτα το νέο έτος. Οι ευχές για υγεία επικράτησαν ωστόσο οι Εβρίτες έχουν ακόμα μία ευχή που όσο και αν περνά ο καιρός, τα γεγονότα μας κάνουν  να θυμηθούμε εκείνον τον Μάρτιο που δέχθηκε την εισβολή χιλιάδων παράνομων μεταναστών. Για κάποιους τα γεγονότα έχουν ξεθωριάσει…

Από τότε όμως όλα είναι διαφορετικά στα σύνορά μας. Η επιφυλακή είναι μόνιμη και οι περιπολίες συνεχείς. Μία τέτοια ανάρτηση του Πρόεδρου των Συνοριοφυλάκων Έβρου Χρυσοβαλάντη Γιαλαμά έρχεται να μας θυμίσει ότι ο εορτασμός της αλλαγής του χρόνου και η Πρωτοχρονιά δεν είναι ίδιος για όλους.

Αλλά τελικά μερικά πράγματα έχουν μείνει ίδια για αυτούς. Συνεχίζουν να εργάζονται με μεγάλο κόπο και με όλες τους τις δυνάμεις, χωρίς αναγνώρισή της δουλειάς τους. «Χορτάσαμε από sms και χτυπήματα στην πλάτη.. Μείναμε λίγοι, και ρομαντικοί πλέον στις Υπηρεσίες Συνοριακης Φύλαξης του Έβρου μας. Μαζί με τους Συμπολεμιστες Συναδέλφους της Ασπίδας(αδαπανως) που μας κράτησαν εδώ και 10 χρόνια (ευελπιστούμε αυτήν την χρονιά να τελειώσει η ομηρία τους) αλλά και με τους νέους Συναδέλφους που πήραμε μια ανάσα!! Συνεχίζουμε όμως και θα συνεχίζουμε στο καθήκον μας που είναι η φύλαξη των συνόρων της πατρίδας μας.» αναφέρει ο Πρόεδρος των Συνοριοφυλάκων Έβρου μη λησμονώντας την μοναδική βοήθεια που τους παρέχεται κατά καιρούς από την τοπική κοινωνία και την τοπική αυτοδιοίκηση.

Να ευχηθούμε κι εμείς μέσα από τις ηλεκτρονικές σελίδες του Focustonevro, Καλή και Ευλογημένη Χρονιά, με υγεία και ασφάλεια σε όλους τους αγωνιστές της πρώτης γραμμής.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email