Παρασκευή 17 Μαΐου 2024

Όταν το “Μονοθέσιο” Δημοτικό Σχολείο Διαφανίου Καρπάθου έχει άξια Εβρίτισσα δασκάλα κάνει θαύματα!

Πρόκειται για μια ανάρτηση του δημοτικού σχολείου στο Διαφάνι που δε γίνεται να μην την προβάλλουμε καθώς η εκεί δασκάλα είναι η Εβρίτισσα η οποία στην επέτειο των Ιμίων μας είχε κάνει όλους υπερήφανους!

Πρόκειται για την Θεοδώρα Κουκουρίκου απο την Αλεξανδρούπολη που η προσφορά της στο ακριτικό νησί της Καρπάθου αποδεινύτεται!

“O Μαρίνος μας, ετών 7 και μαθητής της Β’ τάξης δημοτικού, έχει κατορθώσει να ολοκληρώσει την ύλη της δευτέρας τάξεως, ήδη από αρχές Φεβρουαρίου!!!Αυτή τη στιγμή παρακολουθεί μαθήματα της Γ’ τάξης βρίσκεται ήδη στα μέσα της προκείμενης ύλης(!)

 Ο Βασίλης μας, ετών 11, σε λίγες ημέρες ολοκληρώνει την ύλη της Στ’ δημοτικού και δυναμικά ετοιμάζεται να παρακολουθήσει τα πρώτα του μαθήματα στα αρχαία!!!

Η ζωή σε ένα μονοθέσιο σχολείο, μπορεί να επιφέρει πολλά οφέλη στο παιδί, καθώς έχει τη δυνατότητα να αναπτυχθεί περαιτέρω μορφωτικά, να έλθει σε επάφη με επιπρόσθετα δημιουργικά ερεθίσματα, λόγω της αφθονίας του χρόνου (αστρονομία, ρομποτική, σκάκι, μουσική, κηπουρική, ζωγραφική, κα), να έλθει σε επαφή με τη φύση, να παίξει, να επικοινωνήσει με άλλα σχολεία απ’ όλη την Ελλάδα, πραγματοποιώντας νέους φίλους και να ωριμάσει διανοητικά και συναισθηματικά, καθώς η ζωή παρατηρείται από διαφορετική σκοπιά!!

Γι’ αυτο το λόγο αγαπάμε το Δημοτικό Σχολείο Διαφανίου κι εγώ δηλώνω εξαιρετικά περήφανη που είμαι δασκάλα των δύο αυτών υπέροχων παιδιών!!”

Να θυμίσουμε ότι ο εκπαιδευτικός Θεοδώρα Κουκουρίκου στην επέτειο των Ιμίων μαζί με τους δύο μαθητές της τίμησαν τους ήρωες των Ιμίων στο Διαφάνι ψέλνοντας τον Εθνικό Ύμνο. Το ρεποστάζ μπορείτε να δείτε εδώ.

Με πληροφορίες από Καρπαθιακά Νέα

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

◉ Διαβάστε ακόμη