Δευτέρα 6 Μαΐου 2024

“Όχι Evros Pass αλλά Soufli Pass” δηλώνει ο δήμαρχος Σουφλίου

Για βιβλική καταστροφή κάνει λόγο στην ΕΡΤ Ορεστιάδας ο δήμαρχος Σουφλίου Παναγιώτης Καλακίκος 13 μέρες αφότου ξέσπασε η πυρκαγιά στη Δαδιά και στα μέτωπα που έχει δημιουργήσει.

«Την Πέμπτη η νύχτα ήταν εφιαλτική» όπως είπε «και ο κίνδυνος τεράστιος για όσους επιχειρούσαν στην περιοχή.»

Η επιχείρηση κατάσβεσης από τις 7 το απόγευμα της Πέμπτης έγινε σε ανοιχτή επικοινωνία με τον Υπουργό Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας Βασίλη Κικίλια, τον Αρχηγό Πυροσβεστικού Σώματος, τον επιτελάρχη της πυρόσβεσης και τον γ γραμματέα Πολιτικής Προστασίας .

«Από την αρχή ζητούσα ενίσχυση των δυνάμεων, να έρθουν μηχανήματα από παντού  όμως όλα  διοχετεύονταν στην Αλεξανδρούπολη λόγω των κατοικημένων περιοχών», είπε χαρακτηριστικά.

«Διαπίστωσα τον άνισο κίνδυνο φωτιάς και όσων επιχειρούσαν» είπε μη παραβλέποντας την επικινδυνότητα αλλά και την αποτελεσματικότητα στις επιχειρήσεις των πυροσβεστών.

Σε άλλο σημείο της συνέντευξης του ο δήμαρχος Σουφλιου επισήμανε την εγκατάλειψη που υπήρχε στα δάση της περιοχής που μόνο τα τελευταία 2-3 χρόνια δίνονται πιστώσεις για τις ανάλογες παρεμβάσεις όμως ακόμη η υπερποσότητα της καύσιμης ύλης δυσχεραίνει το έργο της κατάσβεσης

Τα βοσκοτόπια έχουν χαθεί, το μελισσοκομικό πάρκο καταστράφηκε, αλλά και  το δασικό χωριό των Κατρατζηδων στη Δαδιά είναι μερικές από τις απώλειάς που έφερε η πύρινη λαίλαπα όπως ανέφερε ο κ Καλακικος γι’ αυτό, όπως σημείωσε με νόημα «δεν θα πρέπει να είναι Evros- Pass αλλά Soufli -Pass διότι κανείς δεν πρόκειται αλλιώς να έρθει στο Σουφλί που ενώ είχε ξεκινήσει την ανοδική του πορεία τώρα μετρά μόνο πληγές και απώλειες.

Πηγή: ertnews.gr

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email