Παρασκευή 14 Ιουνίου 2024

14 Ιουνίου: Ημέρα Εθελοντή Αιμοδότη – Που θα γίνουν αιμοληψίες σε Αλεξανδρούπολη και Φέρες

Στις 14 Ιουνίου τιμάται η Παγκόσμια Ημέρα Εθελοντή Αιμοδότη και ο Σύλλογος Αιμοδοτών Αλεξανδρούπολης θυμίζει σε όλους μας την σημαντική προσφορά προς το συνάνθρωπο:

 “Δώσε αίμα, δώσε πλάσμα, μοιράσου τη ζωή, μοιράσου συχνά”

Κάθε προσφορά αίματος ή πλάσματος είναι ένα πολύτιμο δώρο που σώζει ζωές.

Η τακτική εθελοντική μη αμειβόμενη προσφορά είναι το κλειδί για να κατορθώσουμε και στην χώρα μας επάρκεια σε ασφαλή προϊόντα αίματος και παράγωγα πλάσματος για κάθε ασθενή.

Είναι απαραίτητη για όλους τους ασθενείς, ιδιαίτερα για αυτούς που χρειάζονται δια βίου τακτικές μεταγγίσεις για παθήσεις όπως η μεσογειακή αναιμία.

Στρατηγική της Παγκόσμιας Οργάνωσης Υγείας είναι να βοηθήσει τις χώρες να βελτιώσουν τη διαθεσιμότητα και την ποιότητα του ανθρώπινου πλάσματος.

Να χρησιμοποιήσουν το πλάσμα που ανακτάται από τις μονάδες ολικού αίματος, για την παραγωγή φαρμακευτικών προϊόντων με πρωτεΐνες πλάσματος όπως παράγοντες πήξης και κυρίως ανοσοσφαιρίνες που σώζουν ζωές.

Στις 14 Ιουνίου 2023, η Παγκόσμια Ημέρα Αιμοδότη θα εορταστεί και πάλι σε όλο τον κόσμο.

Οι στόχοι της φετινής εκστρατείας είναι:
– να τιμήσουμε  και να ευχαριστήσουμε τα άτομα που δίνουν αίμα και να ενθαρρύνουμε περισσότερους ανθρώπους να γίνουν νέοι αιμοδότες.
– να ενημερώσουμε τους ανθρώπους με καλή υγεία να δίνουν τακτικά αίμα για να βελτιώσουμε  την ποιότητα ζωής των ασθενών, να απαλλάξουμε τους συμπολίτες  τους από την αγωνία εύρεσης αίματος για τις ανάγκες των δικών τους, επιτυγχάνοντας επάρκεια με ασφαλή προϊόντα αίματος για όλους.
– να εστιάσουμε την προσοχή στην υγεία των αιμοδοτών και να βελτιώσουμε την φροντίδα που παρέχουμε στους αιμοδότες ώστε  να οικοδομήσουμε την αφοσίωση των αιμοδοτών και την διάθεσης τους να αιμοδοτούν τακτικά.
– να τονίσουμε τον κρίσιμο ρόλο των τακτικών εθελοντικών μη αμειβόμενων αιμοδοσιών και αιμοδοσιών πλάσματος με στόχο την επάρκεια σε ασφαλή προϊόντα αίματος και παράγωγα πλάσματος για όλους τους ανθρώπους. 
– να ενισχύσουμε την συντονισμένη δράση του Εθνικού Κέντρου Αίματος, των συλλόγων αιμοδοτών, της τοπικής αυτοδιοίκησης και των ΜΜΕ για την επένδυση, την ενίσχυση και τη διατήρηση των εθνικών προγραμμάτων για επάρκεια  σε αίμα και πλάσμα.

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα εθελοντή Αιμοδότη και θα γίνουν προγραμματισμένες αιμοληψίες της κινητής μονάδας αιμοληψιών της Υπηρεσίας Αιμοδοσίας Αλεξανδρούπολης «η Αγάπη πάει παντού»:

Σάββατο 10 Ιουνίου στην Αλεξανδρούπολη στο Νομαρχείο στον παραλιακό δρόμο απέναντι από τον Φάρο. 8:30 με 13:30. Σε συνεργασία με τους Συλλόγους Ποντίων

Δευτέρα 12 Ιουνίου στην Αλεξανδρούπολη στον Ναυτικό Όμιλο στο λιμάνι  8:30 με 13:30 σε συνεργασία  με την Ένωση Προσωπικού Λιμενικού Σώματος Θράκης, το Τελωνείο Αλεξανδρούπολης, τον Οργανισμό Λιμένος Αλεξανδρούπολης, τον Αλιευτικό Σύλλογο Αλεξανδρούπολης, το Σωματείο Εργατών Προκυμαίας Αλεξανδρούπολης, την Αλιευτική Επιχείρηση Αλεξανδρούπολης

Τετάρτη 14 Ιουνίου στις Φέρες στο Δημαρχείο 8:30 με 13:30 σε συνεργασία με τον σύλλογο εθελοντών αιμοδοτών Φερών «Ισαάκιος Κομνηνός»

Σάββατο 17 Ιουνίου στην Αλεξανδρούπολη στο Νομαρχείο στον παραλιακό δρόμο απέναντι από τον Φάρο. 8:30 με 13:30. σε συνεργασία με τον Ιατρικό Σύλλογο Έβρου και την Ελληνική Επιτροπή Διεθνών Σχέσεων & Ανταλλαγών Φοιτητών Ιατρικής (HELMSIC) γιορτάζουμε την Παγκόσμια Ημέρα Αιμοδότη.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

◉ Διαβάστε ακόμη