Παρασκευή 26 Απριλίου 2024

Παραλιακή Αλεξανδρούπολης. Να μπει κανείς ή να μην μπει;

Βούιξε όλη η πόλη (και το fb μαζί) από τις κλήσεις που έπεσαν σήμερα στην παραλιακή οδό (Β. Αλεξάνδρου) της Αλεξανδρούπολης. Απανωτά τα “γραψίματα” και τα περισσότερα σε επαγγελματίες που έπρεπε να εφοδιάσουν τα καταστήματα εστίασης.

Τι γίνεται τελικά με αυτό το μέτρο της πεζοδρόμησης του παραλιακού δρόμου της Αλεξανδρούπολης τα πρωινά της Κυριακής;
Πόσο χρήσιμο είναι;
Ποσό απαραίτητο για τους δημότες;
Δημιουργεί προβλήματα στους επαγγελματίες ή τελικά τους εξυπηρετεί;
Οι δημότες που κατοικούν εκεί είναι ικανοποιημένοι;

Υπάρχει μεγάλη σύγχυση για το θέμα και διαφορετικές απόψεις. Εμείς προσπαθήσαμε να καταγράψουμε τι συμβαίνει.

Το μέτρο αυτό που ισχύει εδώ και μερικές εβδομάδες δεν δείχνει να έχει κάποιο ιδιαίτερο αποτέλεσμα αφού είναι ελάχιστος ο κόσμος που αξιοποιεί το κλείσιμο της παραλιακής το πρωί της Κυριακής και πολύ περισσότερο το μεσημέρι. Άλλωστε όσο προχωράμε προς το καλοκαίρι και αυξάνεται η θερμοκρασία τόσο λιγότερος θα είναι ο κόσμος. Πάντως ακόμη και αν κάνει βόλτα θα προτιμήσει το άλσος που εκτείνεται κατά μήκος του δρόμου και όχι την άσφαλτο. Λογικό!

Αυτό που φαίνεται να ενοχλεί τους επαγγελματίες της παραλιακής ζώνης της Αλεξανδρούπολης, σε όλο το μήκος του παραλιακού μέχρι το φάρο, είναι τόσο το ζήτημα της τροφοδοσίας όσο και της πρόσβασης του κόσμου στα καταστήματα τους.
Για παράδειγμα, μπορεί ένας ηλικιωμένος να προσεγγίσει τα καταστήματα της παραλιακής όταν για την μετακίνησή του απαιτείται αυτοκίνητο;
Πόσες μέρες (ή έστω ώρες) μένουν χωρίς συγκομιδή απορριμμάτων τα καταστήματα εστίασης;

Από την άλλη, δεν είναι πιο ασφαλές το περιβάλλον για παιδιά και γονείς όταν είναι κλειστός ο δρόμος;
Δεν είναι πιο ασφαλής η εργασία για τους σερβιτόρους όταν διέρχονται τον δρόμο χωρίς να διατρέχουν κίνδυνο;

Για να φτάσουμε στο σημείο όμως σήμερα να γίνει τέτοια κινητοποίηση στον παραλιακό δρόμο και να βεβαιώσουν παραβάσεις, υποθέτουμε ότι είναι αποφασισμένη η Δημοτική Αρχή να διατηρήσει το μέτρο για όλο το καλοκαίρι. Γιατί δεν μπορεί κανείς να εξηγήσει την αυστηρότητα για τις δυο αυτές Κυριακές του Ιουνίου. Αξίζει να σημειωθεί οτι οι κλήσεις σε κάποιες περιπτώσεις φτάσαν τα 100 €.

Φαντάζεστε να αλλάξει γνώμη ο Δήμαρχος και να ανοίξει τον δρόμο τα πρωινά της Κυριακής από 1 Ιουλίου και στο τέλος να μην ξέρουμε τι μας συμβαίνει με αυτόν τον παραλιακό. Θα μοιάζει πραγματικό ανέκδοτο!

Υπάρχουν αναφορές στα μέσα κοινωνική δικτύωσης που μιλούν για ελλιπή σήμανση… και για “οδηγία” Δημάρχου αναφορικά με την παρουσία της τροχαίας. Είναι χαρακτηριστική η φράση που χρησιμοποιήθηκε… “τα παράπονα στο Δήμαρχο”. Η τροχαία βέβαια όφειλε να πράξει τα δέοντα.

Ίσως αν η Δημοτική Αρχή έπαιρνε με μεγαλύτερη προσοχή την απόφαση και αν ήταν καλύτερα προετοιμασμένη, να μην είχαμε αυτά τα αποτελέσματα. Ελπίζουμε να έχει ακούσει και να έχει καταγράψει την άποψη και τη γνώμη των κατοίκων που ζουν εκεί αλλά και των επαγγελματιών που δραστηριοποιούνται στον παραλιακό δρόμο. Γνωρίζουμε ότι έγινε επικοινωνία με το Σωματείο Εστίασης της πόλης.

Αυτός θεωρούμε ότι είναι ο μόνος σωστός, ενδεδειγμένος και αξιόπιστος τρόπος καταγραφής της πραγματικότητας. Αν έγιναν τα παραπάνω δεν χρειάζεται τίποτα περισσότερο. Όλες οι υπόλοιπες ενέργειες για την χρήση της παραλιακής είναι περιττές.

Πάντως για το θέμα της παραλιακής, που όπως φαίνεται κάτι δεν πάει καλα… αναμένονται εξελίξεις.

Κυριακή 14/6 μεσημέρι 13:22

Το νΈβρο.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

◉ Διαβάστε ακόμη