Τετάρτη 24 Απριλίου 2024

16η Μεραρχία: Πρωτοχρονιάτικη ανάγνωση του συμβόλου της πίστεως από τον Υποστράτηγο Αλεξιάδη

Με χρηστές ελπίδες και προσδοκίες ανέτειλε το Νέο Έτος 2022  για το χριστεπώνυμο πλήρωμα της ακριτικής Ιεράς Μητροπόλεως Διδυμοτείχου, Ορεστιάδος και Σουφλίου, η οποία, επί τη συμπλήρωσει 100 ετών από της Μικρασιατικής Καταστροφής και της εκκεννώσεως της Ανατολικής Θράκης, προγραμματίζει γι’ αυτή τη χρονιά επετειακές εκδηλώσεις μνήμης και ευθύνης για τις αλησμόνητες πατρίδες της Ανατολικής Θράκης, της Μικράς Ασίας, του Πόντου και της Καππαδοκίας.

Την Πρώτη του Νέου Έτους ο Σεβ. Μητροπολίτης Διδυμοτείχου, Ορεστιάδος και Σουφλίου κ. Δαμασκηνός, κατά τα ειωθότα, προέστη της Ευχαριστιακής Συνάξεως στον Ιερό Καθεδρικό Ναό Παναγίας Ελευθερωτρίας Διδυμοτείχου, καθ’ ήν ανεγνώσθη Μήνυμα του Σεβασμιωτάτου στο οποίο, μεταξύ άλλων, αναπτύσσεται η σημασία του χρόνου ως ευκαιρίας για τη σωτηρία των ανθρώπων.

Στην πρώτη του έτους θεία λειτουργία, παρέστη και ο Δκτης της 16ης Μεραρχίας Πεζικού Διδυμοτείχου, Υποστράτηγος Αναστάσιος Αλεξιάδης, ο οποίος ανέγνωσε το πρώτο για τη νέα χρονιά, σύμβολο της πίστεως.

ΠΗΓΗ: kranosgr.com
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email