Δευτέρα 17 Ιουνίου 2024

17 Ιουνίου – 17 Ιουλίου: ένας μήνας μετά… και τα banner ζουν και βασιλεύουν…

17 Ιουνίου 2020 – 17 Ιουλίου 2021

Ένας ολόκληρος μήνας πέρασε και κανένας δεν συγκινήθηκε να αποκαταστήσει την εικόνα από τα σημεία του Δήμου που επιβάρυνε με τα banner που τοποθετήθηκαν εκεί. Πριν 10 περίπου μέρες είχαμε κάνει ξανά αναφορά στο θέμα αλλά δυστυχώς η αδράνεια που είχε παρατηρηθεί απο την αρχή της σεζόν στην καθαριότητα φαίνεται ότι συνεχίζεται.

Μάλλον αυτά είναι ψιλά γράμματα, τόσο για αυτούς που τα τοποθέτησαν αλλά πολύ περισσότερο για την αντιδημαρχία καθαριότητας του Δήμου που δεν αξιώθηκε να στείλει συνεργείο για να μαζέψουν τα άχρηστα και επικίνδυνα banner.

Να σημειώσουμε ότι εντοπίσαμε ένα ακόμα banner κατεστραμμένο στην έξοδο της πόλης προς την Χηλή. Αυτό το “καμαρώνουν” όλοι οι επισκέπτες και οι δημότες πηγαίνοντας καθημερινά στις παραλίες.

Το θέμα όμως δε σταματά εδώ.

Η υπόθεση με τα banner είναι μία άκρως καλοκαιρινή υπόθεση και το ερώτημα είναι τι θα συμβεί με όλα αυτά που ήδη έχουν αρχίσει να εμφανίζονται. Θα φροντίσει ο αντιδήμαρχος καθαριότητας να μαζευτούν μετά το πέρας των εκδηλώσεων ή θα αναλάβουν αυτήν την ευθύνη όσοι τα τοποθετούν;

Πολλά από αυτά όπως φαίνεται και στις φωτογραφίες τοποθετούνται όχι μόνο παράνομα (όλα είναι παράνομα!!! ν.2946/2001) αλλά και επικίνδυνα στις κολώνες φωτισμού που απαγορεύεται ρητά από τον νόμο.

Τι ακριβώς έχει σκοπό να κάνει ο Δήμος. Θα συνεχίζει να επιτρέπει όπως συνέβαινε όλα τα προηγούμενα χρόνια την αυθαίρετη ανάρτηση banner; Θα υπάρχει τουλάχιστον συνεργείο που θα φροντίσει να τα μαζεύει μετά το τέλος των εκδηλώσεων ή θα παραμένουν εκεί όντας επικίνδυνα ειδικά όταν καταστραφούν από τον αέρα;

Είναι εντυπωσιακή η αδιαφορία της αντιδημαρχίας καθαριότητας σε αυτό το θέμα. Το ίδιο εντυπωσιακή είναι και η επιλεκτική αντίδραση της δημοτικής αρχής η οποία κατέβασε banner κομματικής εκδήλωσης αλλά παράτησε τα υπόλοιπα στις γειτονιές της πόλης στο έλεος του αέρα.

Ούτε πριν υπήρχε τάξη αλλά δυστυχώς ούτε τώρα φαίνεται να υπάρχει πρόθεση να μπει τάξη σε αυτή την υπόθεση.

Σημ: Όσο αφορά τις εκδηλώσεις και τους διοργανωτές θεωρούμε ότι σε αυτήν την φάση δεν ευθύνονται διότι θεωρούν αυτήν την τακτική ως δεδομένη και σωστή.

Το νΈβρο.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

◉ Διαβάστε ακόμη