Τετάρτη 15 Μαΐου 2024

ΚΥΤ-ΠΡΟΚΕΚΑ Φυλακίου: Τι αποφάσισαν οι πρόεδροι των οικισμών του Δήμου Ορεστιάδας – Οι επόμενες κινήσεις που έπεσαν στο τραπέζι

Αποφάσεις σχετικά με το πως θα κινηθούν μετά και την δημοσίευση από το υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου των συμβάσεων ενοικίασης των 33,5 στρεμμάτων από 4 ιδιοκτήτες, σε χωράφια που βρίσκονται δίπλα στην υπάρχουσα δομή, για 10 χρόνια (5+5) και αντί 1.000 ευρώ το στρέμμα, πήραν στην σημερινή σύσκεψη οι τοπικοί φορείς.

Πιο συγκεκριμένα, στην σύσκεψη που έλαβε χώρα στα γραφεία του Συλλόγου Γυναικών Φυλακίου, συμμετείχαν ο δήμαρχος Ορεστιάδας Βασίλης Μαυρίδης, ο Αντιπεριφερειάρχης Υγείας Κώστας Βενετίδης, ο Αντιδήμαρχος Καθαριότητας και Πρασίνου Ορεστιάδας Γιώργος Καραγιάννης, οι Πρόεδροι των Τοπικών Κοινοτήτων της περιοχής Ορεστιάδας με επικεφαλής τον Πρόεδρο Χρήστο Τυρμπάκη, αλλά και ο Πρόεδρος του Συλλόγου “Αινήσιο Δέλτα” και νομικός Πάρης Παπαδάκης με τα μέλη της διοίκησης.

Οι αποφάσεις που πάρθηκαν είναι οι εξής:

Την ερχόμενη Πέμπτη 25 Μαρτίου, όλοι οι Πρόεδροι των Τοπικών Κοινοτήτων σε μια συμβολική κίνηση, θα καταθέσουν στεφάνια στο Ηρώων του οικισμού του Φυλακίου του δήμου Ορεστιάδας.

Αύριο Δευτέρα 22 Μαρτίου ο δήμαρχος Ορεστιάδας κ. Μαυρίδης θα καλέσει την Επιτροπή Αγώνα και θα την ενημερώσει για όλα αυτά για να αποφασίσουν για τις επόμενες κινήσεις μετά τις τελευταίες εξελίξεις.

Στο τραπέζι έπεσε η πρόταση την Κυριακή 28 Μαρτίου στις 11 το πρωί, έξω από το ΚΥΤ Φυλακίου θα γίνει συγκέντρωση διαμαρτυρίας των θεσμικών της περιοχής, στην οποία μπορεί να μετέχει και όποιος πολίτης θέλει να διαμαρτυρηθεί. Αυτό όμως θα αποφασιστεί αν τελικά θα γίνει στην αυριανή συνεδρίαση της Επιτροπής Αγώνα του Δήμου Ορεστιάδας.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

◉ Διαβάστε ακόμη