Κυριακή 19 Μαΐου 2024

Καταδιώξεις μεταναστών, γέφυρα Λουτρού, δίκτυο ζεστού νερού, κολυμβητήριο Αλεξανδρούπολης

Δεν σας το κρύβω ότι προβληματίζομαι εδώ και μεγάλο χρονικό διάστημα αν πρέπει να γίνονται καταδιώξεις αυτοκινήτων που μεταφέρουν μετανάστες μέσα σε κατοικημένες περιοχές.

Ο κίνδυνος να την πληρώσουν αθώοι άνθρωποι είναι μεγάλος και κατά το παρελθόν είχαμε ανάλογα περιστατικά με άσχημη κατάληξη (Νεαρός στην αρχή της Ηροδότου στην Αλεξανδρούπολη).

Γνωρίζω πως υπάρχουν οδηγίες από την ηγεσία της Αστυνομίας σε παρόμοιες ενέργειες να παίρνονται μέτρα για να μην κινδυνέψουν πολίτες.

Γνωρίζω ακόμη και την προσπάθεια των συνοριοφυλάκων στο να επιτελέσουν το καθήκον τους και ιδιαίτερα μετά από μία βάρδια όπου τα μάτια τους και τα αυτιά τους είναι αποκλειστικά στραμμένα σε τέτοιες ενέργειες.

Πόσο εύκολο για τους ιδίους είναι να τους πουν stop όταν για ώρες ακόμη και ημέρες παρακολουθούν την πορεία αυτών των κυκλωμάτων.

Καταλήγω σε ένα συμπέρασμα, ότι θα είναι πολύ άδικο κάποιοι που κυκλοφορούν ανέμελοι να εμπλακούν σε ένα ατύχημα και σαφέστατα η δικαιοσύνη θα κληθεί κατόπιν «να βγάλει τα κάστανα από τη φωτιά».

Η λύση είναι μία: Να θωρακιστούν τα σύνορα για να μην περνάει κανείς…

………………………………………

Κάτι γίνεται με την κλειστή γέφυρα μέσα στον Οικισμό του Λουτρού και ίσως δούμε σύντομα να επανώνεται και οδικά το χωριό μετά τις πλημμύρες του Ιανουαρίου και Φεβρουαρίου.

Ήδη εταιρεία που ανέλαβε το έργο προχωρά στην ενίσχυση των υποδομών της γέφυρας και σιγά σιγά θωρακίζει την ανατολική πλευρά της γέφυρας.

Η ανάπτυξη του έργου γίνεται σταδιακά γιατί αυτό επιβάλλουν οι κανονισμοί σκυροδέματος και ελπίζουν όλοι το συντομότερο δυνατό να ολοκληρωθεί η παρέμβαση και να ξεκινήσει η επαναλειτουργία της γέφυρας, που σήμερα οδηγοί τους κατοίκους του χωριού να κάνουν κύκλο 5 χλμ. για να μεταβούν από την μία πλευρά στην άλλη.

Λέω να παραμείνω ακόμη λίγο στην Τραϊανούπολη και πιο συγκεκριμένα στην περιοχή του Αριστείνου, όπου προχωράν τα έργα για την μεταφορά ζεστού νερού από την γεώτρηση του Αετοχωρίου σε κτίρια και αγροτικές επιχειρήσεις.

Ήδη εδώ και λίγες μέρες συνδέονται τμήματα του αγωγού που θα μεταφέρει το ζεστό νερό και με την ολοκλήρωσή τους θα πέσουν στο έδαφος.

Αυτήν την στιγμή οι εργασίες βρίσκονται μπροστά από το Παιδικό χωριό SOS με κατεύθυνση προς τα θερμοκήπια που βρίσκονται στο δρόμο για Λουτρά.

Όταν ολοκληρωθεί το έργο θα έχουν ζεστό νερό Δημοτικά και Δημόσια κτίρια και αγροτικές επιχειρήσεις, ενώ αν βρεθούν και οι πιστώσεις τότε το έργο θα προχωρήσει και σε κτίρια ιδιωτών.

Εκεί στο Δημαρχείο της Αλεξανδρούπολης δεν βλέπει κανείς αυτήν την άσχημη εικόνα που παρουσιάζει το παλαιό κολυμβητήριο;

Μπάζα διάσπαρτα στις κερκίδες και στην οροφή του κτιρίου, μετά την κατεδάφιση του σκέπαστρου, η πισίνα μπαζωμένη, αλλά ορατή στον καθένα που θα περάσει από εκεί…

Εικόνες άσχημες που ελπίζουμε το συντομότερο να «κρυφτούν» πριν αρχίσει η θερινή περίοδος και αρχίσουν οι επισκέψεις στην περιοχή.

Ένα από τα καλύτερα σημεία της Αλεξανδρούπολης…ξεχασμένο.

Πόσο δύσκολο άραγε είναι να μαζευτούν τα μπάζα και να μην υπάρχει ορατότητα της μπαζωμένης πισίνας;

……………………………………

Το υπουργείο Υγείας της γειτονικής Τουρκίας  ανακοίνωσε ότι σε μία μέρα επιβεβαιώθηκαν 21.061 κρούσματα , ενώ ακόμη 95 ασθενείς με την COVID-19 υπέκυψαν.

Ο απολογισμός της πανδημίας του νέου κορονοΐού αφότου εκδηλώθηκε στην Τουρκία  έφθασε τους 29.959 νεκρούς επί συνόλου 2.992.694 μολύνσεων, κατά τα επίσημα δεδομένα.

Σύμφωνα με το τουρκικό υπουργείο Υγείας, στα νοσοκομεία όλης της χώρας νοσηλεύονται 1.538 ασθενείς με την COVID-19 σε σοβαρή κατάσταση.

Η εκστρατεία μαζικής ανοσοποίησης άρχισε στην Τουρκία τη 14η Ιανουαρίου, μετά τη χορήγηση άδειας για την κατεπείγουσα χρήση του κινεζικού εμβολίου CoronaVac. Μέχρι χθες, είχαν εμβολιαστεί για τον νέο κορωνοϊό πάνω από 8.017.000 άνθρωποι.

………………………………

Οι Βούλγαροι ετοιμάζουν το δικό τους εμβόλιο και μηχανήματα για την απολύμανση των κλειστών χώρων.

Τα κρούσματα εκτοξεύονται καθημερινά και για σκεφτείτε σε λίγες βδομάδες έχουν και εκλογές.

Πάνω από 8 εκ. Τούρκοι εμβολιάστηκαν με το Κινέζικο εμβόλιο και εμείς εδώ στην Ελλάδα περιμένουμε πότε θα μας στείλουν εμβόλια οι δύο φαρμακοβιομηχανίες για να συνεχίσουμε τους εμβολιασμούς που γίνονται με το σταγονόμετρο.

Θα μου πείτε ακόμη και τις οδοντογλυφίδες της εισάγουμε…

  • Ευχαριστώ για την φιλοξενία της στήλης το focustonevro.gr

Ο Ακρίτας

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

◉ Διαβάστε ακόμη