Τρίτη 7 Μαΐου 2024

Αρχαία νομίσματα εντοπίστηκαν σε Τούρκο πολίτη – Σκόπευε να τα πουλήσει σε χώρα της Δυτικής Ευρώπης

Η Εισαγγελία του Χάσκοβο άσκησε δίωξη σε έναν Τούρκο πολίτη για παράνομη μεταφορά αρχαιολογικών τιμαλφών μέσω του συνοριακού σημείου ελέγχου Kapitan Andreevo και για δωροδοκία 1.500 ευρώ σε τελωνειακό.

Ο 43χρονος Τούρκος προσπάθησε να μεταφέρει μέσω του τελωνείου Kapitan Andreevo 131 αρχαιολογικά αντικείμενα – 94 χρυσά νομίσματα Ρωμαϊκής, Βυζαντινής, Περσικής, Μικράς Ασίας από τον 5ο αιώνα έως τον 11ο αιώνα και 37 νομίσματα – ασημένια μεσαιωνικά. Ο λαθρέμπορος αγόρασε τους αρχαιολογικούς θησαυρούς από την Τουρκία και τους πλήρωσε 10.000 δολάρια. 

Τα νομίσματα κατασκευάστηκαν κυρίως από χρυσό και ασήμι. 
Σκόπευε να τα πουλήσει σε διπλάσια τιμή σε μια χώρα της Δυτικής Ευρώπης. Κατά τη διέλευση από το συνοριακό σημείο ελέγχου Kapitan Andreevo, ο Τούρκος πολίτης δεν δήλωσε τα νομίσματα. Βρέθηκαν κατά τη διάρκεια ελέγχου από έναν τελωνειακό υπάλληλο και για να μην τους κατασχεθούν, ο Τούρκος πρόσφερε 1.500 ευρώ ως δωροδοκία. 

Ο τελωνειακός υπάλληλος δεν πήρε τα χρήματα και ειδοποίησε αμέσως τον αστυνομικό βάρδιας. Τα αρχαιολογικά τιμαλφή κατασχέθηκαν ενώ ο 43χρονος Τούρκος κρατείται.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email