Δευτέρα 2 Οκτωβρίου 2023

2η δύσκολη νύχτα με 3 μεγάλα μέτωπα – 8 πυροσβέστες στο Νοσοκομείο

Για δεύτερο 24ωρο δίνουν μάχη με τις φλόγες στην Αλεξανδρούπολη οι πυροσβεστικές δυνάμεις, καθώς η φωτιά συνεχίζει το καταστροφικό της έργο.

Οι πυροσβέστες εστιάζουν στα τρία κύρια μέτωπα που βρίσκονται μεταξύ Μαΐστρου και Αμφιτρίτης, καθώς η φωτιά έχει φθάσει στα 200 μέτρα από την Αμφιτρίτη, αλλά αυτό βόρεια της Αλεξανδρούπολης, προς τη Νίψα, που βρίσκεται κοντά σε σπίτια.

Οκτώ πυροσβέστες που επιχειρούσαν στην περιοχή μεταφέρθηκαν στο Νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης.

Ό ένας διακομίστηκε με τραύμα στο κάτω άκρο ενώ επιχειρούσε στην περιοχή Αγνάντια, ο δεύτερος με οφθαλμολογικό πρόβλημα, ο τρίτος πυροσβέστης λόγω εγκαυμάτων, ενώ οι υπόλοιποι πέντε αντιμετωπίζουν αναπνευστικά προβλήματα.

Τρία είναι τα πύρινα μέτωπα και το πιο επικίνδυνο φαίνεται να είναι αυτό μεταξύ των περιοχών Μαΐστρος και Αμφιτρίτη. Συνολικά έχουν εκκενωθεί 12 οικισμοί, ενώ οι κάτοικοι της Αλεξανδρούπολης έλαβαν νέο μήνυμα να παραμείνουν, λόγω του καπνού, σε εσωτερικούς χώρους. Η περιοχή έχει κηρυχθεί σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης.

Εννέα σπίτια και μία εκκλησία στα χωριά του δήμου της Τραϊανούπολης έχουν καεί και αρκετά έχουν υποστεί ζημιές, η μεγάλη καταστροφή, όμως, έχει γίνει στις καλλιέργειες, τα μελίσσια και τις κτηνοτροφικές μονάδες της περιοχής. 

Ωστόσο λόγω των ισχυρών ανέμων ο κίνδυνος αναζωπυρώσεων παραμένει.

Σύμφωνα με την ενημερώση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, στην περιοχή επιχειρούν 198 πυροσβέστες με 10 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων και 59 οχήματα, ενώ συνδρομή παρέχουν δυνάμεις της ΕΛ.ΑΣ, εθελοντές πυροσβέστες, καθώς και υδροφόρες και μηχανήματα έργου του Ε.Σ. και των Ο.Τ.Α.

Μέχρι το τελευταίο φως της ημέρας για την κατάσβεση της πυρκαγιάς επιχειρούσαν 16 αεροσκάφη και 7 ελικόπτερα, εκ των οποίων το ένα για τον συντονισμό τους.

Το μέτωπο, όμως που απασχολούσε νωρίτερα τους επικεφαλής των δυνάμεων πυρόσβεσης είναι αυτό που κινείται σε αγροτικές περιοχές ανάμεσα στα χωριά Αμφιτρίτη, Μαΐστρος και Απαλός.

Όπως έγινε γνωστό από το ΓΕΕΘΑ, ενισχύθηκε η συνδρομή των Ενόπλων Δυνάμεων στην επιχείρηση κατάσβεσης την πυρκαγιάς που έχει εκδηλωθεί στην περιοχή της Αλεξανδρούπολης:

Μέχρι στιγμής, χιλιάδες στρέμματα δάσους και καλλιεργήσιμων περιοχών έχουν γίνει στάχτη από τη μεγάλη πυρκαγιά, ενώ έχουν καεί σπίτια στο Αετοχώρι και στα Πεύκα.

Αυτή την ώρα (21:30) κλειστή παραμένει η Εγνατία Οδός και η κίνηση των οχημάτων γίνεται από την Εθνική Οδό Αλεξανδρούπολης – Φερών. Ωστόσο λόγω των τριών μετώπων και την συνεχή αναζωπύρωση, η αστυνομία προχωρά σε αναπροσαρμογή των μέτρων ως προς το οδικό δίκτυο.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

◉ Διαβάστε ακόμη