Πέμπτη 29 Φεβρουαρίου 2024

2ο Γεωπολιτικό Συνέδριο στην Αλεξανδρούπολη: «Η Γεωστρατηγική Σημασία της Θράκης – Προκλήσεις Ασφαλείας»

Η Θράκη και η Αλεξανδρούπολη στο επίκεντρο του παγκόσμιου ενδιαφέροντος αναγνωρίζοντας την θέση τους…Θέματα γεωπολιτικής, γεωστρατηγικής και γεωοικονομίας, τέθηκαν στο 2ο συνέδριο με θέμα «παράγοντες μετάβασης γεωπολιτικής ισχύος και προκλήσεις ασφαλείας» που φιλοξενείται στη Θεσσαλονίκη, στο πλαίσιο του επιχειρηματικού και οικονομικού πολυσυνεδρίου «Money Show» και πραγματοποιείται για 32η φορά. Το συνέδριο γεωπολιτικής το διοργανώνει το Ινστιτούτο «Αλέξανδρος Παπαναστασίου».

Αντικείμενο των συνεδριάσεων, μεταξύ άλλων είναι, οι σχέσεις ΗΠΑ – Ρωσίας – Κίνας – ΕΕ, η κινητικότητα στην Ασία και την Αφρική, η εθνική στρατιωτική στρατηγική και επιχειρησιακή τέχνη, οι αμυντικοί εξοπλισμοί και η αμυντική βιομηχανία, οι εξελίξεις στη Μέση Ανατολή, οι ελληνοτουρκικές σχέσεις, οι διεθνείς οργανισμοί και το διεθνές δίκαιο, η γεωπολιτική της θάλασσας και οι εξελίξεις στα Βαλκάνια.

Η Θράκη κατέχει ξεχωριστή σημασία και δεδομένων των πρόσφατων εξελίξεων μεγιστοποιείται ακόμη περισσότερο ο γεωστρατηγικός της ρόλος. Οι επιστημονικοί φορείς που διοργανώνουν το 2ο  Γεωπολιτικό Συνέδριο στη Θεσσαλονίκη, θέλοντας να αποτυπώσουν ακόμη πιο έντονα, τον κομβικό ρόλο της γεωστρατηγικής αυτής σημασίας της Θράκης για την χώρα μας αλλά και διεθνώς, αποφάσισαν η έναρξη των εργασιών του συνεδρίου να γίνει από την Αλεξανδρούπολη, με την παρουσία του υφυπουργού αγροτικής ανάπτυξης και τροφίμων Σταύρου Κελέτση.


Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

◉ Διαβάστε ακόμη

◉ e-MALL: Αξίζει να δείτε ακόμη