Πέμπτη 2 Μαΐου 2024

Σχολεία: Αντίστροφη μέτρηση για το τελευταίο κουδούνι 

Σε λιγότερο από ένα μήνα ξεκινούν οι Πανελλήνιες 2022. Δείτε το πρόγραμμα των εξετάσεων σε ΓΕΛ, ΕΠΑΛ και Ειδικά Μαθήματα, καθώς και τις αλλαγές στον τρόπο υπολογισμού των μορίων.

Τα νηπιαγωγεία και τα δημοτικά σχολεία θα κλείσουν στις 15 Ιουνίου 2022.

Για τα Γενικά Λύκεια, η ημερομηνία λήξης μαθημάτων ορίζεται η Παρασκευή 20 Μαΐου 2022.

Οι προαγωγικές εξετάσεις των μαθητών/τριών της Α΄ και Β΄ τάξης των Ημερησίων και Εσπερινών ΓΕΛ διεξάγονται από τη Δευτέρα 23 Μαΐου 2022 έως την Τετάρτη 15 Ιουνίου 2022. Η ημερομηνία έκδοσης αποτελεσμάτων ορίζεται το αργότερο την Τρίτη 21 Ιουνίου 2022.

Οι απολυτήριες εξετάσεις των μαθητών/τριών της Γ΄ τάξης Ημερησίων και Εσπερινών ΓΕΛ, διεξάγονται από τη Δευτέρα 23 Μαΐου 2022 έως την Τρίτη 31 Μαΐου 2022.

Η ημερομηνία έκδοσης αποτελεσμάτων ορίζεται το αργότερο την Πέμπτη 2 Ιουνίου 2022.

Προβλέπεται ειδική εξεταστική περίοδος κατά το δεύτερο δεκαπενθήμερο του Ιουνίου, για τους/τις μαθητές/τριες που απουσιάζουν δικαιολογημένα από την εξέταση μαθήματος λόγω ασθενείας ή άλλου αποχρώντος λόγου και για τους/τις μαθητές/τριες της Γ’ τάξης του Γενικού Λυκείου, που δεν επιτυγχάνουν τον γενικό μέσο όρο (Γ.Μ.Ο). Η έκδοση των αποτελεσμάτων, μετά την ειδική εξεταστική περίοδο του Ιουνίου, θα γίνει μέχρι την Τρίτη 28 Ιουνίου 2022.

Επισημαίνεται πως σε ό,τι αφορά τους ελέγχους προόδου του δευτέρου τετραμήνου, αυτοί αποστέλλονται στους κηδεμόνες των μαθητών/τριών το αργότερο τη Δευτέρα 23 Μαΐου 2022.

Επίσης, προβλέπεται ειδική εξεταστική περίοδος στις αρχές του Σεπτεμβρίου, για τους/τις μαθητές/τριες που απουσιάζουν δικαιολογημένα από την εξέταση μαθήματος λόγω ασθενείας ή άλλου λόγου, για τους/τις μαθητές/τριες των Α΄ και Β΄ τάξεων που δεν επιτυγχάνουν τον Γ.Μ.Ο. και για τους/τις μαθητές/τριες της Γ’ τάξης που κατά την ειδική εξεταστική περίοδο του Ιουνίου δεν επιτυγχάνουν τον Γ.Μ.Ο.

Πανελλήνιες εξετάσεις

Με το μάθημα της Νεοελληνικής Γλώσσας και Λογοτεχνίας ξεκινούν την Παρασκευή 3 Ιουνίου, παραδοσιακά όπως κάθε χρονιά, οι πανελλαδικές εξετάσεις για τους υποψηφίους των Γενικών Λυκείων, ενώ την Πέμπτη 2 Ιουνίου ξεκινούν οι εξετάσεις για τους υποψηφίους των ΕΠΑΛ.

Το πρόγραμμα για τα ΓΕΛ

Ως ώρα έναρξης εξέτασης ορίζεται η 08:30 π.μ., κοινή για τους υποψηφίους ημερήσιων και εσπερινών Λυκείων. Οι υποψήφιοι πρέπει να προσέρχονται στις αίθουσες εξέτασης μέχρι τις 08:00 π.μ. Η διάρκεια εξέτασης κάθε μαθήματος είναι τρεις (3) ώρες.

Η εξεταστέα ύλη και τα θέματα των εξετάσεων είναι κοινά για όλους τους υποψηφίους ημερησίων και εσπερινών ΓΕΛ.panellinies_programma_2022

Το πρόγραμμα για τα ΕΠΑΛ

panellinies_programma_epal_2022panellinies_programma_epal_2022panellinies_programma_epal_2022

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email