Την ταινία μικρού μήκους “Αν έμενα” με την οποία συμμετέχει στον 13ο Διεθνή Διαγωνισμό ταινιών μικρού μήκους, που διοργανώνει η Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ν. Σερρών, παρουσιάζει το Γυμνάσιο Νέας Βύσσας!
Το θέμα της ταινίας αφορά την δωρεά οργάνων, με έμπνευση τριών περιστατικών που έγιναν πρόσφατα γνωστά, νέων ανθρώπων, που έφυγαν ξαφνικά από την ζωή, δίνοντας όμως ζωή σε άλλους ανθρώπους μέσω της δωρεάς οργάνων: του 6χρονου Θωμά από τα Γρεβενά, της 21χρονης Έμμας από την Κρήτη και του 22χρονου Δημήτρη από την Πάτρα.
Μάλιστα η ταινία αφιερώνεται σε αυτούς αλλά και σε όλους του δωρητές οργάνων “όλους όσους δεν έμειναν αλλά βοήθησαν άλλους να μείνουν…”
Στο μήνυμά παρουσίασης για το πόνημα των μαθητών ο Διευθυντής του Γυμνασίου Νέας Βύσσας Πασχάλης Π. Αναστασιάδης αναφέρει: “Με ένα αίσθημα χαράς και υπερηφάνειας σας παρουσιάζουμε την κινηματογραφική μας δημιουργία, παίρνοντας μέρος στον 13ο Διεθνή Διαγωνισμό ταινιών μικρού μήκους, που διοργανώνει η Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ν. Σερρών. Θέλω να ευχαριστήσω τους μαθητές και τις μαθήτριες που στήριξαν την ιδέα της δημιουργίας, παίρνοντας μέρος ως ηθοποιοί και ιδιαίτερα τη φιλόλογο συνάδελφο κ. Ζάχου Αθανασία, που έγραψε το σενάριο, σκηνοθέτησε την ταινία και διέθεσε πολλές εργατοώρες στο όλο εγχείρημα!!! Ευχαριστώ και τους συνθέτες κ. Ευανθία Ρεμπούτσικα και κ. Θαλή Τριανταφύλλου , που μας επέτρεψαν να κάνουμε χρήση των μουσικών τους δημιουργιών για την επένδυση της ταινίας μας. Στο πρόσωπο του Διοικητή του Γ. Ν. Διδυμοτείχου κ. Χρήστου Καπετανίδη ευχαριστούμε το προσωπικό που είχε βάρδια εκείνο το πρωινό της Κυριακής για τη βοήθεια που μας πρόσφερε στα γυρίσματα, αλλά και τον ίδιο, που από την πρώτη στιγμή στήριξε το αίτημά μας για τη χρήση χώρων στο νοσοκομείο. Τέλος, ευχαριστούμε τους ιδιώτες: -Ευαγγελιάδου Ευαγγελία -Κιουγλού Δέσποινα -Σιγκρέκη Αθανάσιο για τα γυρίσματα στους επαγγελματικούς τους χώρους“.
Η Υπόθεση της ταινίας Η Ελπίδα, μία φοιτήτρια Ιατρικής, μία κοπέλα γεμάτη όνειρα, σκοτώνεται σε τροχαίο δυστύχημα και η οικογένειά της δωρίζει τα όργανά της σε τέσσερις νέους ανθρώπους, έναν τυφλό ζωγράφο, μία νεφροπαθή χορεύτρια, έναν ειδικευόμενο καρδιοπαθή γιατρό και ένα φιλόδοξο ποδοσφαιριστή με πνευμονική ανεπάρκεια, που εκπληρώνουν αυτοί τα δικά της όνειρα. Μέσα από τις εγκιβωτισμένες ιστορίες τους προβάλλεται η μεγαλύτερη πράξη αλτρουισμού και ανιδιοτέλειας και υψώνονται σε σύμβολα ανθρώπινου μεγαλείου όσοι μέσα από τον θάνατο έδωσαν ζωή και όσοι μετέτρεψαν τον υπέρτατο πόνο σε υπέρτατη προσφορά.
ΠΗΓΗ: radioevros.gr