Τρίτη 21 Μαΐου 2024

Άνοιξε και πάλι ο παλιός πέτρινος Ναός του Αγίου Γεωργίου Νέας Χηλής Αλεξανδρούπολης (video-photo)

Η κορύφωση των εορταστικών εκδηλώσεων προς τιμήν του Πολιούχου τους Αγίου Γεωργίου πραγματοποίηθηκε την Δευτέρα 24 Απριλίου 2023 στον ομώνυμο Ιερό Ναό της Νέας Χηλής Αλεξανδρούπολης.

Για τον εορτασμό του Αγίου Γεωργίου και στο πλαίσιο του Ιωβηλαίου Έτους της Μητροπόλεως Αλεξανδρουπόλεως πραγματοποιήθηκαν τα Θυρανοίξια του παλαιού πέτρινου Ιερού Ναού Αγίου Γεωργίου από τον Μητροπολίτη Αλεξανδρούπολης κ.κ. Άνθιμο, παρουσία του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Ίμβρου και Τενέδου κ. Κυρίλλου.

Ο παλαιός πέτρινος ναός του Αγίου Γεωργίου, που θεμελιώθηκε το 1953 επί Μητροπολίτη Ιωακείμ Καβύρη, κάλυψε τις λατρευτικές ανάγκες του οικισμού έως τη δεκαετία του 1990. Στη συνέχεια ανεγέρθηκε ο νέος ναός και ο παλαιός παρέμενε στη σκιά της καινούριας εκκλησίας… Σήμερα, μετά 70 χρόνια από τη θεμελίωσή της, και μετά τις απαραίτητες επισκευές και παρεμβάσεις η πέτρινη εκκλησία ανοίγει τις θύρες της, ενώ θα λειτουργήσει και ως πνευματικό κέντρο.

Μετά τα τα θυρανοίξια του παλαιού πέτρινου ναού πραγματοποιήθηκαν και τα εγκαίνια της έκθεσης φωτογραφίας του Κωνσταντίνου Β. Τερψίδη με τίτλο «Ίμβρος εν Αιγαίω πελάγει αρίστη νήσος» προς τιμήν της Α.Θ.Π. του Οικουμενικού Πατριάρχου Βαρθολομαίου του Ιμβρίου.

Η έκθεση θα λειτουργεί στον παλαιό πέτρινο ναό του Αγίου Γεωργίου και θα διαρκέσει έως την Παρασκευή 5 Μαΐου 2023. Ώρες επίσκεψης 08:30 – 13.00 και 18:00 – 20:00.

Δείτε την ζωντανή σύνδεση που είχε το focustonevro.gr:

Να θυμίσουμε ότι από την Πέμπτη 20 Απριλίου 2023, στον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου Νέας Χηλής φιλοξενείται η σεβάσμια ιερή εικόνα της Παναγίας Βοήθειας από τη Χίο μαζί με τμήμα ιερού αμφίου του Αγίου Ανθίμου του εν Χίω.

Η ιερή εικόνα θα παραμείνει έως την Κυριακή 30 Απριλίου στον Ιερό Ναό της Ν. Χηλής, ο οποίος θα είναι ανοικτός όλη την ημέρα για όσους επιθυμούν να προσκυνήσουν την χάρη της Παναγίας Βοήθειας.


Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

◉ Διαβάστε ακόμη